2020.10.03. 16:37:43 10243 295

Így válassz tökéletes ágyneműt a tökéletes alváshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alvás törékeny tevékenység, olyan szempontból legalábbis, hogy rengeteg tényező befolyásolhatja a minőségét. Kényelmes az ágyad, jó a matracod, nyugodt a környezet és valami mégsem stimmel? Az ágyneműdre gondoltál már? Válaszd ki a megfelelőt!

Ágynemű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű

Az alvás minősége a napunkat is meghatározza, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire kipihenten tudjuk a napot kezdeni. Az ágynemű- azaz, hogy milyen ingereket kap a bőrünk az éjszaka- igen nagy befolyással van a pihenésre. Ne hagyd, hogy a figyelmed elvonják a vonzó minták, gyönyörű színek – válassz olyat, aminek az anyaga is neked való!

Selyem

Amellett, hogy gyönyörű és elegáns, abszolút luxus érzést is nyújt. Elsősorban azoknak való, akik a hűvösebb közegben érzik jól magukat. Izzadós, zsírosodásra hajlamos bőrhöz kiváló választás, hiszen nem tocsogunk egész éjjel a saját levünkben. Ha kuckózós, melegbe burkolózó típus vagy, akkor azonban válassz inkább más anyagból készült textilt. Extra jótékony hatása, hogy a csúszós anyag nem gubancolja össze a hajat és így az nem lesz annyira töredezett.

Szatén

Akár a selyem: csoda szép megjelenésű, puha és sikamlós, azonban vasalni nem igen kell, ha ügyesen teregetünk. Nagyon jól megőrzi a minőségét, évek múltán is tökéletes állapotú marad, sokáig a luxus élményében hajthatjuk álomra fejünket. Ugyanakkor szintén hideg érzetet ad, meleg nyári napokon pedig kissé tapad, tehát ha ilyesmire érzékenyek vagyunk, kerüljük a szatént. Negatívumként még borsos árát említhetjük meg, egyértelműen nem ez a legtakarékosabb verzió.

Perkál

Itt viszont nagy előny az ár. Az egyik legolcsóbb, mégis a szaténhoz hasonló minőségű finom szövet. Jó szellőzése miatt igen praktikus, hűvös tapintásának köszönhetően a melegtől átszenvedett éjszakákra remek megoldás. Matt fényű, ennek köszönhetően nem olyan csúszós és nem is olyan kényes, mint a szatén és a selyem ágyneműhuzat.

Pamut

Jó árfekvése mellett igen sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amiket már megszokhatunk a ruhák esetén is. Kényelmes, igen tartós és strapabíró, magas hőfokon is bátran moshatjuk. Jobban mutat vasalva, érdemes rá időt szánni. Fázós természetűeknek kiváló választás, izzadósak azonban inkább a fentiek közül válasszanak, mert a pamut magába szívja, megtartja a verejtéket, párát, nedvességet. Érzékeny bőr és töredezésre hajlamos haj esetén sem a legjobb választás.

Vászon

Vászonból szőtt ágyneműhuzattal találkozhatunk kórházban és hotelekben egyaránt. Egyszerűsége mellett nagyon kényelmes, ráadásul rendkívül strapabíró és jól kezelhető. Ahogy a kórházi és vendéglátóhelyi példákból kitűnik: megjelenése egészen egyszerűtől az elegánsig számos változatban létezik.

Flanel

Vastag, meleg, télre ajánlott választás. Jó nedvszívó és igen puha, így remek választás, ha a kényelemre törekszel elsősorban. Vékonyabb, finomabb változata a jersey anyag, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Mikroszálas

Micro fíber néven is találkozhatunk vele, egyébként tapintásra a pamuthoz egészen hasonló, azonban vasalni nem szabad – a magas hőhatás tönkre teszi az anyagot. Jó légáteresztő, puha és gátolja a kórokozók, mikroorganizmusok, atkák megtelepedését. Allergiára hajlamosaknak, asztmásoknak nagyon jó ötlet mikroszálas ágyneműhuzatba bújni.

Krepp

Műszálas anyag, könnyen kezelhető, de nem a legkellemesebb struktúrájú textil. Olcsó motelekben ára és strapabírósága miatt gyakran felüti fejét, ráadásul vasalni sem kell. Otthonra azonban érdemes egy kellemesebbet választanunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...