2023.11.26. 12:40:54 13498 283

Ilyen egyszerűen lesz csillogóan tiszta a mikród
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mikrohullámú sütő szinte mindenki otthonában megtalálható, vitathatatlanul nagy segítséget nyújt a háziasszonyoknak. Bár gyorsan és hatékonyan készíti el az ételeket, de sajnos könnyen koszolódik és beszáradhatnak rajta a szennyeződések. A rendszeres tisztítás nem csak esztétikailag elengedhetetlen, de a mikrohullámok hatékonyságát is javíthatja, ezáltal az ételek íze is megmarad. Íme néhány egyszerű és hatékony módszer, hogy csillogóan tisztává varázsolhasd a mikród!

Mikrohullámú sütő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikrohullámú sütő

Citromos párologtatás

Vegyél egy citromot, vágd félbe, majd facsard ki a levét, távolítsd el a héját, és ezeket együtt tedd egy tálba. Önts rá két csészényi vizet. Helyezd a tálat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsd magas hőfokon 5-10 percig. A citromos pára segít feloldani a szennyeződéseket, amelyeket aztán könnyedén eltávolíthatsz egy rongy segítségével.

Ecetes tisztítóoldat

Keverj el egy rész ecetet egy rész vízzel egy üveg edényben. Helyezd egy edényt a mikróba, majd melegítsd 5 percig. Az ecet és a pára együtt segítenek a makacs foltok eltávolításában.

Szódabikarbóna és ecet

Szórj egy keverőtálba 2 evőkanál szódabikarbónát és lassan adj hozzá ecetet, amíg egy pasztát nem kapsz. Súrold át ezzel a keverékkel a mikró belsejét, majd helyezz egy vízzel teli üvegtálat vagy mikrózható műanyagot a mikróba, majd melegítsd 3 percig. Ezután töröld át a készülék belsejét egy tiszta ronggyal.

Mosogatószeres víz

Keverj össze langyos vizet néhány csepp mosogatószerrel egy tálban. Ezzel az eleggyel töröld át a mikróhullámú sütő belsejét, majd öblítsd le egy vízzel nedvesített ronggyal.

Víz és citromlé

A tál víz itt sem maradhat el, ezúttal csepegtesd bele egy citrom levét. Melegítsd a keveréket magas hőfokon 5 percig, majd hagyd állni még 5 percig a mikróban. Ezáltal a nedvesség és a citrus illata segít a szennyeződések könnyebb eltávolításában.

Tippek, hogy inkább ne legyen koszos a mikró

Közvetlenül azután, hogy használtad a mikrót, távolítsd el az ételmaradékokat, ezzel megelőzheted, hogy a szennyeződések rászáradjanak a készülék belsejére. Fedd le a tányérokat egy erre a célra alkalmas mikróba való fedővel, hogy megelőzd az ételek melegítés közbeni spriccelését. Rendszeresen tisztítsd meg a mikróhullámú sütő környékét és a szellőzőnyílásokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...