2021.09.21. 13:30:00 7798 262

Íme egy csokornyi praktika arra, hogy a túlérett gyümölcs se menjen kárba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ajaj, a felhalmozott gyümölcs nem várta meg, hogy felhasználásra kerüljön? A szilva pépes, a körte pedig foltos lett? Ha a gyümölcs már túl van a virágkorán, akkor sem kell eldobni! Mentsd meg a még ehető részeket, hogy valami igazán finom kerekedhessen ki belőlük!

Túlérett banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlérett banán

Sokak szerint undorító a megbarnult banán és nem eszik meg az itt-ott megütődött almát sem. Pedig minél érettebb a gyümölcs, annál édesebb az íze. (Na jó, az állagát inkább tényleg hagyjuk.) Az emelkedő cukorfok azonban még kapóra is jöhet nekünk!

A legjobb dolgok, amik túlérett gyümölccsel történhetnek:

Készíts sorbetet!

A gyümölcsöt a feldarabolása után fagyaszd le, majd a szokás eljárással készíts belőle fagylaltot vagy turmixot! Vigyázat, az extrán édes íz miatt jóval kevesebb hozzáadott cukorra vagy egyéb édesítőszerre lesz majd hozzá szükség!

Dúsítsd velük a müzlit!

Amikor a gyümölcs önmagában már nem vonzó, elfogyasztható a zabkásába keverve, de granola készítéséhez is remekül felhasználható.

Dobj össze egy pitetortát belőle!

Lépjünk rögtön Hófehérke nyomdokaiba: A gyümölcsök vegyesen is felhasználhatók a gyorsan legyártható piték töltelékeként. Aki nem jártas a tortácskák elkészítésében, még mindig megpróbálkozhat a gyümölcsdarabos muffinokkal és bögrés süteményekkel.

Készüljön extra lekvár vagy szósz!

Ha már eltettél minden dzsemet és kompótot, amit akartál, akkor is beadhatod a derkadat egy újabb laza körre. A gyümölcsök megfőzésével és citromhéjjal, fahéjjal, ánizzsal vagy éppen fekete borssal való fűszerezésével mennyei gyümölcsszósz kerekíthető a szárazabb sütemények és a sajttorták mellé. A simán lefőzött gyümölcsöket átszűrve olyan koncentrátumot kapunk, amely koktélok és pezsgők ízesítésére is felhasználható.

Még egy gyümölcsmentő ötlet jövő nyárra: Eper és egyéb bogyós gyümölcsök “tartósítása”

A túlérett bogyók további érésének lassításához 30 másodpercnyi melegvizes fürdő javasolt. természetesen a gyümölcsöket kell picit megáztatni, majd lecsepegtetés és papírtörlőn való megszárítás után a hűtőszekrénybe tenni őket a másnapi felhasználásig.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.