2023.08.02. 09:45:00 6629 247

Ismerd meg a karcmentes bútorok titkát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az első és legfontosabb, amit a csodaszép és új bútorokért tehetsz, ha vigyázol rájuk. Természetesen figyelmetlenség, egy háziállat vagy a csemetéd közreműködése, de egy gondatlan vendég is okozhat kisebb-nagyobb sérülést a korábban tükörsima felületeken, amelyeket csak ritkán van mód eltakarni.

Bútorápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bútorápolás

Az otthoni javításokat nagyon meg kell gondolni, mivel egy rosszul sikerült javítás még ronthat is a helyzeten. Kimondottan ügyelni kell arra, hogy a bútor felületének és anyagának megfelelő javító anyagokat és technikákat válasszunk, amiket alaposan megtisztított, zsírtalanított felületeken kezdjünk csak el használni!
Ha nagyobb és összetettebb sérülésekről van szó, vagy értékesebb bútordarab sérült meg, akkor inkább érdemesebb szakembert hívni a csúnya sérülés kijavításához.

Néhány tipp a nem túl nagy sérülések javításához:

Fa bútorok karcolásai ellen

Ha a bútorod fából készült és csak kisebb karcolások vannak rajta, akkor használható többek között színben passzoló szem-, illetve rajzceruza vagy fafurnér tapasz. Ez utóbbit csupán megfelelő méretre vágva rá kell ragasztani a szélesebb sérülésekre, míg kisebb karcok esetén Másik kedvelt megoldás a passzoló színű cipőkrém karcolásba történő bekenése, ezek a megoldások a karc mélységét hivatottak ellensúlyozni, míg például kávéval itatott vattakorong vagy fültisztító pálcika használata a látványra zavaró, a bútor színénél jóval világosabb karcolások halványítására lehet alkalmas. Sokan viszont a banánhéjjal történő bedörzsölésre esküsznek.

Lakkozott bútorok karcaira

A lakkozott bútorok kisebb sérülései esetén a lakktörlő (pl. törlő kocka lap körömlakk és zselélakk oldására) vagy (4:3 arányú) olvasztott viasz-terpentin paszta bedörzsölése gyakran használható, de nagyobb károk esetén szakmai segítséget érdemes kérni.

Bőr bútorok sérülései

A bőr bútorokat ennél már nehezebb otthon javítani. Amennyiben mégis bátrak lennénk, léteznek olyan bőrfestékek és bőrkitöltő szerek, amelyekkel sikert érhetünk el. Itt is ajánlott először egy kisebb, rejtett területen tesztelni a kiválasztott termékeket, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a színük megfelelően illeszkedik-e a bútorhoz, és nem okoz-e zavaró hatást.

Fém bútorok karcolódásai

Főként a garázsokban és fészerekben fordul elő, hogy fém részekből állnak a szekrények vagy a polcok. Ezeknek a sérüléseinek az eltűntetéséhez egyszerűen használhatunk fém polírozót és/vagy festéket: A polírozás kiegyenlíti a kisebb karcolásokat, míg a festékkel kitölthető minden nagyobb sérülés.

Forrás: www.quickanddirtytips.com, myhouse-it.desigusxpro.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...