Izgalmas levendulás cukor - az adalék, amire szükséged van!
Mibe is tenném bele a levendulás cukrot? Nos, biztosan belekeverném a limonádémba, belesütném a kedvenc zabos kekszembe, összemorzsolnám vajjal gyümölcsös pite tetejére és biztosan kerülne a házi fagyiba is. De csak mértékkel, amolyan csipetnyi titkos hozzávalóként!
Aki kedveli a levendula aromáját a desszertekben is, az feltétlenül próbálja ki!
Levendulás cukor recept
Hozzávalók:
- 5-6 szál levendula
- 25-30 dkg kristálycukor (v. barna cukor)
- 1 cs vaníliás cukor
Az aprócska virágokat csipkedjük le a szárról, majd a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorral rétegezzük egy jól zárható befőttes üvegbe.
Hagyjuk egy-két hétig lezárva, hogy a cukor jól átvegye a levendula illatát.
A titok, hogy csak kis mennyiségben (tesztelni, kóstolni közben ér!), tényleg csak extra adalékként használjuk fel bármibe is kevernénk, mert különben túl intenzív lesz a levendula íze, illata, és még a végén azt hinnénk, hogy szappant rágcsálunk. :)
Felhasználhatjuk krémekhez, fagylaltokhoz, kekszekhez, süteményekhez, limonádéhoz, gyümölcsvelős üdítőkhöz és egyéb nyári nyalánkságokhoz, de csak mértékkel!
Ha szép üvegcsébe töltöd, akkor ajándékként is megállja a helyét!
A recept forrása: gizi-receptjei.blogspot.hu