Jégakku házilag! – 1+1 ötlet
Nyáron a kirándulások, strandra történő kiruccanások elengedhetetlen kelléke a jégakku. Természetes, hogy néhány darab mindig van a fagyasztóban, spontán kiruccanások esetére. Ám egy hátránya azért van a „kékségnek”: egy kicsit sok helyet foglal.
Nálunk például pöttyet nehézkes az apró fagyasztóban való állandó tárolás, így általában csak az esemény előtt kerülnek be a hűsítő téglalapok a „hűvösre”. Arról nem is beszélve, hogy a csomagokban sem foglal kis helyet, úgyhogy szeretjük ugyan a jégakkut, a cipelését viszont már kevésbé. Úgyhogy adunk két tippet, hogyan készíts házilag, akár „eldobható” jégakkut!
Fagyaszd le, majd fogyaszd el!
Ha hűtenéd is a csomagod tartalmát, de túl sok helyet sem szeretnél a jégakkuval elfoglalni, tedd be a később fogyasztásra szánt ásványvizet, üdítőt a fagyasztóba. Ha már megfagyott, mehet az elemózsiás táskába, hűtőtáskába – míg felolvad, hűti az élelmiszereket, délután pedig a szomjadat oltja a hideg itóka.
Bármikor bevethető!
Magad is előállíthatsz jégakkut, csupán egy műanyag flakonra (samponos, tusfürdős), vízre és némi sóra lesz szükséged. Töltsd fel a flakont vízzel, tegyél bele sót, jól keverd, vagy rázd össze, hogy a só elolvadjon, és mehet a fagyasztóba, másnap pedig a hűtendő dolgokhoz. Ha felolvadt, és hazacipelni már nem szeretnéd, dobd ki a kukába. A következő strandolásra pedig kreálhatsz egy újat.
Forrás: haushaltstipps.net