2021.05.28. 17:55:56 8257 241

Jóbarátok - mellékszereplők, akiket nem felejtünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyiunk nagy kedvence a mindig visszatérő és mindig aktuális, ráadásul a legjobb poénokkal dolgozó Jóbarátok. De a sorozatot nem csak Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey miatt érezzük feledhetetlennek. Számos mellékszereplő is emlékezetes maradt!

Jennifer Aniston & Courteney Cox  Fotó: ©Buzzfuss/123RF.COM - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jennifer Aniston & Courteney Cox Fotó: ©Buzzfuss/123RF.COM

Gunther

A James Michael Tyler alakította kávézós rengeteg jelenetben szerepel, és az összes évadban jelen van, mégis kevés szerepet kap. Azonban viszonylag ritka megszólalása mindig intenzív és vicces. A furcsa fazon kezdettől fogva plátói és túlzó szerelmet, csodálatot táplál Rachel iránt. Egyszer még a túlárazott, rémes természetű Mrs. Macskerzontól, a kopasz macskától is megszabadítja Rachelt- pedig tulajdonképpen nem is tudja mi az. Örökké lobogó rajongása miatt Rachel udvarlóit, különösképpen Ross-t, nem szívleli. 148 részben szerepelt, esetlen, szarkasztikus, feledhetetlen karaktere.

Janice

Maggie Wheeler is felejthetetlen karaktert kapott és alakított a Jóbarátok díszletei között. Szikrázó, színes megjelenése hangos és rémesen idegesítő vihogással, túlzott gesztikulációval párosul, ráadásul a lehető legrosszabb helyzeteket tetézték jelenlétével a sorozat gyártói. Eredetileg Chandler párja, akit Joey (és a többiek) ki nem állhatnak, majd néhány alkalommal ismét összeszűrik a levet a szakítás után is. Ha azt mondom Janice, ugye azt hallod, „Óh, te jó ég!”?

Jack & Judy, azaz a Geller szülők

A borzasztó szülőpáros ékes iskolapéldája annak, amikor az egyik gyerek abszolút kivételezett, a második jóformán csak megtűrt, szinte minden a karaktereikhez kapcsolódó poén ebből születik. Idővel persze mutatnak némi fejlődést. Míg Chandler és Rachel szülei is kapnak néhány epizód erejéig szerepet, és feltűnik Joey apja, nővérei és nagymamája is, a legfontosabb szülői szál mégis a Geller családé. Már ha Phoebe gyakran emlegetett halott anyját nem említjük.

A nejek

Ross házassági (vagy inkább válási?) hobbijának köszönhetően megannyi ara megfordul a sorozat részeiben. Elsőként Carol (és a hozzá igen szorosan kapcsolódó Susan), akit néhány rész után másik színésznőre cserélnek. Jane Sibbett azonban mellékszereplőként is nagyon szerethető, kedves alakítást nyújt. Emily karaktere már jóval kevésbé szimpatikus, az angol lány gőgös és rugalmatlan, bár Rossnak hála a szerepébe tökéletesen illik a hiszti és a dac. Hát ez van, ha a vőlegény más nevet mond az esküvőn...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.