Jópofa előétel ötletek a húsvéti menühöz
Előétellel valószínűleg nem nagyon szoktál babrálni otthon, de az ünnepek talán kivételt képezhetnek! Húsvétra ráadásul szuper jó friss finomságokat tálalhatsz előétel gyanánt, vagy csak apró vendégvárónak is kikerülhetnek az asztalra.
Tulipánok
Ezt az ötletet a goodhousekeeping.com oldalon láttuk. Paradicsom, újhagyma, krémsajt szükséges hozzá. A paradicsomot átlyukasztod, a tetejét négybe vágod, és átszúrod rajta az újhagymát, aminek a zöld része lesz a paradicsom szára, a közepébe nyomhatsz egy kis krémsajtot.
Kígyók
A spárga még ínycsiklandóbb lesz, ha így készíted. Főzd meg enyhén sós vízben félig, majd tekerd be baconnel és leveles tésztacsíkkal, majd süsd meg 20 perc alatt sütőpapírral bélelt tepsiben.
Csibék
A kaszinó tojást idén töltsd be egy kicsit másként.
Hozzávalók:
- 4 db közepes tojás
- 1 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió (őrölt)
- fekete bors (őrölt és frissen őröltből darabok)
- 40 g vaj
- pici kaliforniai paprika darabok
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük (forrás után 10 percig kell ehhez főzni), majd langyosra hűtjük és megpucoljuk. Félbe vágjuk őket, de ezúttal keresztbe vágd a tojásokat, és ne hosszába. A sárgáját kikanalazzuk, majd simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a vajjal. Amikor ez kész, visszatöltjük a fél tojásokba. A tojást töltsük túl, a tetejét kis kalapként ültessük rá. Végül egy kis kaliforniai paprikával (csőrnek) és fekete borssal (szemnek) díszítsük. Nagyon cukik lesznek, senki nem tud majd ellenállni nekik!
Forrás: goodhousekeeping.com