2021.01.14. 13:34:38 6712 195

Kávékörkép - Csésze feketék az olasz klasszikusokon túl!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legtöbbünk számára külön élmény egy igazi baristától megrendelt kávét elfogyasztani a kedvenc presszónk teraszán. Ők aztán igazán tudják, hogy mik a tökéletes arányok! De mi vajon tudjuk, hogy a furcsán csengő elnevezések valójában mit takarnak? Próbáljunk ki valami mást a jól megszokott olasz kedvenceinken kívül is (ha majd ismét lehetőség nyílik rá)!

Kávézás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávézás

Aki nem szeretne a teraszok újra nyitásáig várni, otthon is kísérletezhet egy-egy kávékülönlegesség elkészítésével! A titok a minőségi alapanyagokban és a megfelelő felszerelésekben rejlik. Természetesen egy szuper recept is kell hozzá! Máshol így készítik a sajátjukat:

Ausztrália – Flat white

A cappucino csészében készített finomság speciális tejhabból és (ristretto mellett) leggyakrabban eszpresszóból készül, kettő egy arányban az összetevők. A „lapos fehér” kávé és a cappucino közötti fő különbség az, hogy a tej csak enyhén habosított, így egy extrán textútált tejeskávéhoz is hasonlít kicsit.

Franciaország – Café au Lait

Reggeli tejeskávé a croissant mellé! Egyharmad bögre erős filteres kávéból és forralt tejből otthon is elkészíthetjük. Az arányok max. fele-fele arányra illik módosítani, és a tejet csak enyhén habosíthatjuk, hogy megmaradjon az eredetileg kitalált textúra.

Spanyolország – Cortado

A kávékapszulás gépeknek köszönhetően hazánkban is egyre nagyobb kedvenc. Eredetileg kis átlátszó és hőálló üvegpohárkában kínálják ezt a kávét, aminek nevében a „rövid” nem az adagra, hanem a savtartalomra vonatkozik. Az erősen pörkölt kávé mellé ugyanannyi enyhén habosított (párolt) meleg tejet kell önteni, és jól össze is keverendő a két összetevő!

Törökország – Török kávé

Az egyszerű, fűszeres kávé alapanyagait jellemzően egy ibrikben melegítik össze: Extra finoman őrölt, szűretlen pörkölt kávé, cukor és őrölt kardamom kerül a lassan felforralandó vízhez. A kávét akkor illik felszolgálni, amikor a zacc már leülepedett az aljára. Hagyományosan egy kis pohár hideg víz is kerül mellé.

+1 Dalgona kávé

Ki gondolta volna, hogy a Tik Tok alkalmazásnak érdemi haszna is lehet? Az azonos arányban hozzáadott instant kávét, cukrot és vizet addig keverik (érdemes gépi habverővel), míg krémes, de elég tömény hab nem keletkezik a keverékből. Ebből kanalaznak rá a hideg tejre.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...