2020.10.17. 15:34:55 10781 229

Kemény fellépést ígért a francia kormányfő a bestiális tanárgyilkosság után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében - reagált szombaton a francia kormányfő arra az előző napi bestiális gyilkosságra, amelyben egy csecsen diák késsel megölt, és lefejezett egy középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában.

Bilincs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bilincs

"A köztársaságot szúrta szíven egyik védelmezőjén keresztül az iszlamista terrorizmus" - írta a gyilkosságról Jean Castex kormányfő Twitter-üzenetben.

"A tanáraival szolidaritást vállalva az állam a lehető leghatározottabban fog reagálni, azért, hogy a köztársaság és annak polgárai szabadon élhessenek. Soha nem fogjuk föladni. Soha." - üzente a kormányfő. Előző nap hasonlóan határozott hangnemben beszélt Emmanuel Macron francia elnök a gyilkosság helyszínén.

A tanár az óráján megmutatta diákjainak a Mohamed prófétáról készült karikatúrákat, amikor a szólásszabadságról beszélt. Az osztályból több tanuló szülei is tiltakoztak emiatt, és a tanárt állítólag megfenyegették.

Pénteken egy 17 éves csecsen fiú a nyílt utcán késsel megölte a tanárt, és levágta a fejét. A tettest a rendőrök lelőtték, mert nem engedelmeskedett a felszólításuknak.

A hatóságok őrizetbe vették az elkövető több családtagját.

2015 januárjában Párizsban két dzsihadista merénylő vérfürdőt rendezett a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségében: 12 embert agyonlőttek, 11 másikat megsebesítettek. A terrortámadást azzal indokolták, hogy bosszút akartak állni azért, mert a lap karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...