2019.01.19. 17:44:44 12303 374

Képviselőfánk, a fánkok királynője
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha keringőzik a kanál, és csárdást jár a habverő, akkor bizony itt a farsang s áll a bál, szóval jöhet a fánk is. A fánkok királynője pedig egyértelműen a képviselőfánk. Itt is van hozzá egy remek recept!

Képviselőfánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Képviselőfánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Képviselőfánk recept

Tészta hozzávalói:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 0,5 mk sütőpor

A vizet a csipet sóval és a margarinnal felforralni, majd hozzáadni a lisztet és alaposan összekeverni. Pár percig kevergetve addig pirítani a tésztát, még teljesen elválik az edény falától. (folyamatosan keverni kell, nem fog leégni!!!)

Ezután levenni a tűzről, hozzáadni egy egész tojást, majd jól összekeverni. Ezután hozzáadni a második tojást, és úgy is jól összekeverni. Végül a harmadik tojást felütni egy tálba, és hozzákeverni a sütőport, majd szintén a masszához keverni. Pár perc alatt, szép simára keverni a tésztát.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálni, majd távolabb egymástól ráhelyezni a sütőpapírra. (sütés közben alaposan megfognak nőni)

A sütőbe egy kisebb edénybe vizet tenni, majd előmelegíteni. Ezután az előmelegített kb. 200 fokos sütőbe behelyezni a tepsit, majd pár perc alatt, szép aranybarnára sütni a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárni, a sütőajtót résnyire kinyitni, és így hagyni kihűlni a tésztát. (én amikor már csak langyos volt a sütő, akkor teljesen kinyitottam az ajtaját)

Krém:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 20-25 dk cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 6 db tojás

  • 5 dl Hulala (v habtejszín) krém tetejére

A tojások sárgáját egy tálba tenni, majd a fele mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, és egy kevés tejjel simára keverni. Ezután egyesével hozzáadni a pudingport, és addig keverni hogy sima állagú legyen.

A maradék tejet, a maradék cukorral feltenni forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverni a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverni. Ezután a masszát kihűteni.

A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni.

A kihűlt fánkok tetejét levágni, majd a pudingos krémmel megtölteni. Tetejére rákanalazni (v. habkinyomóval rányomni) a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezni a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórni.

A fánkokat csak tálalás előtt ajánlott megtölteni, mert különben a krémtől elázik a tészta.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ízes élet vagy egészségügyi kockázat? A só kettős arca

A hosszú történelmi múlttal rendelkező sót élelmiszer tartósítás és ételízesítés céljából már régóta használják. A 40 százalék nátrium, 60 százalék kloridot tartalmazó alapvető étrendbeli nátriumforrásként szolgáló só (NaCl) néhány változatát – így az asztali sót is– különféle kémiai elemekkel, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal dúsítanak, mint a jód, vas és a folsav. A test alapvető funkcióihoz nélkülözhetetlen a nátrium megléte, mellyel biztosítani tudja az idegrendszeri egészséget, a megfelelő izomműködést, valamint a tápanyag-felszívódást.

Édes paradicsomi csavar – különleges desszertek paradicsomból

A paradicsom a legtöbb konyhában sós ételek alapja – levesek, mártások, tészták, pizzák szinte elképzelhetetlenek nélküle. De mi lenne, ha most egy egészen új oldaláról ismernénk meg? A paradicsom édeskés-savanykás ízvilága és selymes textúrája lehetővé teszi, hogy meglepően jól működjön desszertként is – csak a megszokott kereteken kell túllépnünk.

Ne várd meg, amíg megtörténik! – Előzd meg az otthoni baleseteket!

A felmérések szerint: éves szinten megannyi megelőzhető baleset - súlyosabb esetben akár haláleset is- kötődik az otthonokhoz, melyeknek többsége néhány óvintézkedés bevezetésével, nagy eséllyel megelőzhető (pl. fulladás, különféle sérülések, esések, mérgezés). Az ingatlanbaleseti adatokból kiderül, hogy évente több millió (!) ilyen jellegű sérülésre kerül sor; ahogy az is, hogy az összes megelőzhető sérülésekkel szorosan összekapcsolódó halálos kimenetelű esetek 78 százaléka otthon történik.