2022.11.22. 17:30:00 6618 266

Készíts költségvetést a szezonális kiadásokhoz - Mutatjuk hogyan csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a jó a tudatos tervezésben? Az, hogy csak egyszer kell jól elsajátítani a technikáját, és minimális változtatással az év minden szakaszában számtalan dologgal kapcsolatban használhatod! Az anyagi kiadással járó célok meghatározása után ugyanígy járhatunk el a költségvetéssel kapcsolatban is.

Téli dekoráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli dekoráció

Imádod a Mikulásvirágot vagy a magyalt? Alig várod, hogy felkapcsolhasd a fényfüzéreket? Vagy talán ismét egy új színvilágú karácsonyfa gömb készletre vágynál? De ott van a nagy családi vacsora és a sok megvásárolandó meglepetés?

A növekvő élelmiszerárak, a beszerzendő karácsonyi ajándékok és a ki tudja végül mennyibe kerülő rezsiköltségek mellett is maradhat még például a karácsonyi dekoráció feldobására való.

Hogyan készülj fel tudatosan az ünnepi költségek féken tartására?

Vedd elő a jegyzetfüzetedet vagy nyiss egy új táblázatot a számítógépen, és kezd el felírni a legfontosabb elemeit a közelgő ünnepnek:
Karácsonyi dekoráció, karácsonyi menü, ajándékok száma, adventi vásár látogatások száma stb. Most, hogy megjött a kedved, essünk túl a kellemetlenebb részen, azaz a bevételek és a mindennapos kiadások számbavételén!

Írd fel az év végéig beérkező bevételeidet és rögtön állítsd is szembe azt az összes előre tudható, rendszeresen előforduló kiadásoddal. A kettő közötti különbözet, ami remélhetőleg pozitív szám lesz, az az összeg, amit bármi másra költhetsz. (Ugye szoktál ebből félretenni havonta?)
Egy meghatározott összegből érdemes vésztartalékot képezni a nem várt kiadásokra, majd a maradékból szabadon gazdálkodhatunk.

Vigyázz, kész, tervezz!

Nem szükséges az összes tavalyi dekorációt egy füst alatt lecserélni. Nézd meg, mik lesznek az idei trendek, majd nézd meg, mik azok, amik a meglévő dekorációs elemeid közül felhasználhatók hozzá.
Néhány friss és meghatározó darabbal egészítsd ki ezeket. A legtöbb drágán megvehető dekoráció egy kis kézügyességgel otthon féláron is létrehozható!
A karácsonyi ajándékok miatt sem érdemes adóssága vernünk magunkat, főleg most, hogy nem tudni, mit tartogat számunkra a jövő év. A legjobb, ha megbeszéljük a családunkkal, hogy egy bizonyos keretből valósítjuk meg az ajándékozást, így nem lesz kellemetlenség abból, ha valaki a többiekhez képest kevesebb vagy több pénzből vesz ajándékot.
A karácsonyi menühöz sem kell ezerféle fogással és süteménnyel készülnünk. Nyúljunk bátran a család ritkábban készített nagy kedvenceihez, és tegyük azt jellegzetes fűszerekkel ünnepivé.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.