2022.01.15. 17:54:08 8539 279

Kirándulj és relaxálj Magyarországon- télen is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan kihevertük az ünnepek okozta hajtást és az év végi felfokozott hangulatot. Jöhet a síszezon. Nagyon sokan ilyenkor vonulnak el a hegyek közé pár napra, vagy utaznak el délebbre, ahol most is kellemes, nyárias a klíma. Jól esik teljesen kikapcsolódni és kiereszteni a még bent ragadt gőzt. Mi is lehet annál pihentetőbb, mint a havas hegyekben vagy a tenger partján ejtőzni? Azonban nem mindenkinek adatik meg, hogy ezt megtegye, és elutazzon hosszabb időre. Hogyan tudunk mégis gondoskodni arról, hogy megfelelően kikapcsolódjunk? Itthon is rengeteg remek lehetőség adott ehhez. Nézzük mi mit tudunk ajánlani!

Téli élmény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli élmény

Kirándulj és relaxálj!

Az Apátkúti-völgy: Ha te garantáltan nem szeretnél se nyáron, se télen több ezer turistával találkozni, akkor ide látogass el. A völgyben gyalogosan megközelítheted a Bertényi Miklós Füvészkertet, az Ördögmalom-vízesést, a Telgárthy-rétet, a Kaán-forrást, és természetesen a Pisztrángos Tavakat. Egy 2-3 órás kikapcsolódáshoz illetve téli fotózáshoz is remek úti cél. Ez Visegrád kevésbé látogatott része. A visegrádi Patak Park Hotel az Apátkúti-patak partján található. Állatbarát szállás 29 szobával, ingyenes wifivel és gasztronómiai különlegességekkel.

A Bánki-tó leginkább a fürdőzni vágyók és horgászok számára ismert hely. A tavat egy sétaút veszi körbe, így akár egy hidegebb téli napon is nagyokat tudunk ott sétálni. A vízpart egy részénél erdős a terület. Ez a természeti adottság még mesésebbé teszi a nagyon hangulatos helyszínt. A Tó Wellness Hotel Bánk közvetlenül a Bánki-tó partján fekszik. Jó tudni róla, hogy a bababarát hotel 1 ágyas, 2 ágyas standard, classic és deluxe minőségű szobatípusokkal áll a vendékek rendelkezésére. A tóra néz a panorámás étterem, ahol a klasszikus magyar ízek mellett modern wellness-orientált fogások is várják az itt pihenőket.

A Zempléni-hegység egyik legszebb természeti csodája a Megyer-hegyi Tengerszem. Ez a hely a Sárospatak fölötti 324 méter magas Megyer-hegyen bebarangolható. A terület egész évben megközelíthető. Az Észak-Magyarországra látogató turisták több tanösvényen is sétálhatnak tó közelében. Ha valaki Sárospatakon szeretne egy kicsit pihenni, annak a Klára Apartmant tudjuk ajánlani. A város központjában, a Bodrog folyó partján található. Itt valóban családias a hangulat, hiszen az otthon melegéről egy csodás cserépkályha gondoskodik.

A makói lombkorona sétány tanösvény különleges élményt nyújt. A tanösvényen sétálva közelebbről is megtekintheted a fák koronáját. Meglesheted az itt megbúvó madarakat és állatokat. A sétányon átmehetsz egy függőhídon. Innen a Hagymateraszra érkezel. A kilátótoronyból olyan panoráma tárul a szemed elé, ami garantáltan lenyűgöz. A Grand Hotel Glorius Makó különleges design szálloda. Az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. A Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában találjuk. Ez a szálloda is bababarát, továbbá ingyenes parkolással, wifivel szolgálja ki a vendégeit.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?