2022.06.21. 17:20:00 8682 274

Könnyű ebéd hidegen: "Zöld Istennő" szendvics tojássalátával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ti bírtok rendesen enni ezekben a nagy melegekben? Valamit muszáj lenne, nem igaz? Valami olyat, amit hidegen is el lehet fogyasztani és a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Nézzük csak! Valami frisset, de olyat, ami elég energiát is ad. Nekem van is már rá ötletem!

Szendvics zöld feltétekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvics zöld feltétekkel

Szedjünk a kertből vagy a bevásárlókosarunkba egy jó nagy csokor zöldséget össze. Színkód a zöld! Szeljünk némi kenyeret és dobjuk fel az egész ételt tojással! Ezt a finom és egészséges szendvicset nem csak reggelire és uzsonnára ajánlják, hanem az ebédsor változatossá tételére is.

"Zöld Istennő" szendvics tojássalátával

Hozzávalók:

6 darab tojás
2 tk. fehér ecet
1/3 csésze majonéz
1/3 csésze durvára vágott petrezselyem
3 ek. durvára vágott tárkony
3 ek. durvára vágott bazsalikom
3 ek. görög joghurt
1 tk. (dijoni) mustár
1 gerezd összeaprított fokhagyma
1 szár apróra vágott zeller
1 vékonyra szeletelt zöldhagyma
1 felszeletelt avokádó
3 ek. morzsolt feta
Negyed tk. só
Negyed tk. csípős paprika pehely (opcionális)
8 szelet teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítése:

Forraljunk fel vizet egy közepes edényben, majd csökkentsük le a hőt közepesre. Tegyük bele a vízbe mind a hat tojást és öntsük bele az ecetet is. Főzzük készre a tojásokat 11 perc alatt. A főzési idő leteltével hideg víz alatt öblítsük le a főtt tojásokat. Amikor kellőképpen meghűltek már, távolítsuk el a tojáshéjakat és a főtt tojásokat vágjuk durvára.

A konyhai robotgép táljában keverjük el a majonézt, a fűszernövényeket, a joghurtot, a mustárt és a fokhagymát. Kb. egy perc alatt sima krémet kell kapnunk. Öntsük bele ezt a majonézes keveréket egy tálba a feldarabolt tojással és keverjük hozzá az előzőleg előkészített többi hozzávalót is az avokádó kivételével: Avagy szintúgy adjuk a szendvicskrémhez hozzá a zellert, a zöldhagymát, a fetát, a sót és a csili paprika pelyhet.

Készítsünk szendvicset; a teljes kiőrlésű kenyérszeletek közé kenjünk a tojásos zöldségkrémből és helyezzünk rá avokádószeleteket. Csomagoljunk el a tojássalátás szendvicsekből sütőpapírba, hogy másnap megvalósulhasson a képzeletbeli munkahelyi piknik. Az elkészült zöldséges tojáskrém hűtőszekrényben 2 napig eltartható.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...