Krémleves zöldborsóból, amit a férfiak is kedvelni fognak!
A sütőtök szezon lassú kifutásával sem kell lemondanunk az élénk színű ételekről, hiszen a zöldborsó fagyasztott és konzerv formában egész évben kapható, így többféleképpen felhasználhatjuk. Most a húsimádó férfiaknak kedvezve egy sonkával felturbózott krémlevest hoztunk belőle nektek.
Az élénk színű, húsos levest akár fél órán belül tálalhatjuk az étkező asztalra, emiatt ez a recept mindenképp begyűjtendő a gyorsan valami finomat típusú receptek közé.
Zöldborsókrémleves sonkával
Hozzávalók:
- Vaj,
- 1 apróra vágott hagyma,
- 1 közepes, felkockázott burgonya,
- (főtt vagy pirított) sonka,
- 1 liter a sonka főzővízéből, vagy leveskockás alaplé
- 500 gramm (fagyasztott) zöldborsó
Elkészítés:
Egy kevés vajon serpenyőben lágyítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, de ne pirítsuk meg, hogy ne kapjon színt! Ebben forgassuk meg a burgonyakockákat, és ezt az egészet öntsük bele a lábasba, amibe már előzetesen odakészítettük az 1 liter alaplét vagy a sonka főzővizét. Főzzük alacsony lángon gyöngyözésig. Amikor megfőtt a burgonya, tegyük be a levesbe a zöldborsót is. Forraljuk össze, míg meg nem puhul, majd a tűzről levéve az egészet turmixoljuk krémes állagúra.
Ha van főtt sonkánk, egyszerűen szeleteljük fel csíkokra és tálalás után helyezzünk a krémleves közepére belőle fél-fél maroknyival.
Amennyiben a sonkát nem főztük meg előre, pirítsuk meg egy kis zsiradékban a csíkokat és csak azután kerüljenek rá a kitálalt zöldborsó levesünkre.
Forrás: bbcgoodfood.com/recipes/2806665/pea-and-ham-soup