2022.06.23. 17:30:00 8141 267

Krémsajttal töltött bagel falatok - Legyél a család mesterpékje
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napi pékségbe járás akkor is feladatunk, ha éppen nem kell tízórait készítenünk az iskolába a gyereknek, hiszen enni mindig kell. Azonban a péksütemények árai nem mondhatók olyan barátságosnak, és a kínálat sem olyan változatos a legtöbb helyen. A sütögetni szerető anyukák házi készítésű ételekkel tehetik izgalmasabbá a heti menüt.

Mini bagelek kétféle szórással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mini bagelek kétféle szórással

A frissen sütött bagelek hálás péksütemények, amelyeket jó pár napig el lehet tartani. Hogy ne csak egy újabb szendvics készüljön belőlük, töltsük meg egy részüket finom krémekkel!

Egyszerű házi mini bagel krémsajttal töltve

Hozzávalók:

600 gr pizzatészta
125 gr krémsajt
Fél csésze méz
2 ek. mák
2 ek. szezámmag

Elkészítés:

A pizzatésztát csomagoljuk ki, majd egy enyhén lisztezett felületre helyezve osszuk el négy egyenlő részre. Egymás után dolgozzuk fel a darabokat a következő módon:
A pizzatésztát tekerjük fel és kissé gyúrjuk is össze tenyerünkkel hengergetve azt. Vágjuk fel a tekercset vékonyabb szeletekre, majd a szeleteket lapítsuk kissé meg.
Ezeknek a korongoknak a közepébe adagoljuk szét a krémsajtot, és fedjük be azt a tésztaszéleit ráhajtogatva. Kezünkkel formázzuk meg golyó formájúra a töltött tésztakorongokat, majd letakarva egy enyhén lisztezett tepsibe rakva hagyjuk megkelni 20 perc alatt a péksütinket.

Közben melegítsük elő a sütőt és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Egy közepes tálkába öntsünk mákot, míg a másikba szezámmag kerüljön.
Forraljunk fel 4 csésze vizet is ez idő alatt, és adjuk hozzá a kimért mézet. Ebben kell megfőznünk a golyóvá formált töltött tésztáinkat kisebb csoportokban. Miután fél perce lebegnek a víz felszínén, kivehetjük mindet a főzővízből. Csepegtessük le a bageleket, majd forgassuk meg mindet az egyik, vagy a másik szórásban.

A folyamatnak itt még nincs vége, ugyanis a mákkal vagy szezámmaggal borított bageleket még ki is kell sütnünk az előkészített tepsikben.
A két tepsit kb. a sütés felénél megcserélve 20-25 perc alatt aranybarnára sülnek az isteni illatú péksüteményeink.

Ha nem fogyna el hamarjában mind, akkor másnap egy kevés vizet ráspriccelve tegyük be a mikrohullámú sütőbe a bageleket, és közepes teljesítményen melegítsük 30 másodpercig. Így szinte teljesen olyanná válnak, mintha most kerültek volna ki a sütőből.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...