2018.09.27. 17:39:35 11533 349

Laboratóriumi műanyagstop
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy független laboratórium élelmiszer-vizsgálati szakértői csoportja mostantól nem használ több műanyagedényt az élelmiszerekkel kapcsolatos érzékszervi vizsgálatokhoz, mindezzel tekintélyes mennyiségű plasztikterheléstől mentesítve a környezetünket. Ez a döntés jól illeszkedik a vállalat által meghirdetett Parányi Plasztiktalány projekthez is, amely hamarosan a finisbe fordul...

Műanyag kanalak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag kanalak

A WESSLING Hungary Kft. évtizedek óta elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt. Többek között ezért is indították el a nyár elején Parányi Plasztiktalány (PPT) elnevezésű projektjüket, amelynek során megmérik a Duna és mellékfolyói mikroműanyagszintjét. A dunai mérések eredményeit október közepén tárják a nyilvánosság elé.

A PPT-projekt a mikromuanyag.hu honlapon

Azt, hogy a laboratórium rendkívül komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, jól mutatja számos ingyenesen elvégzett vizsgálat is: a PPT-projekt mellett ilyen többek között Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny támogatása is.

Magyarország Cukormentes Tortája

A Parányi Plasztiktalány projekt során arra hívják fel a figyelmet, hogy a műanyagok természetbe való kikerülése, aprózódása, a mikroplasztikok által jelentett új környezetvédelmi veszély hatalmas kockázatot jelent.

Élelmiszer-biztonsági szakértőik ennek kapcsán arra az elhatározásra jutottak, hogy nem csak a vizeinken végzett ingyenes vizsgálatokkal és annak kommunikációjával járulhatnak hozzá a probléma kezeléséhez, hanem a saját házuk táján is van még mit tenni.

Az élelmiszerek érzékszervi vizsgálatakor ugyanis eddig különböző műanyageszközöket alkalmaztak. Vadasi Tamás a szakértői csoport vezetője kollégáival együtt nemrég úgy döntött, hogy teljes mértékben elhagyják a műanyageszközök használatát.

Mindezzel jelentősen hozzájárulnak a környezetszennyezés csökkentéséhez, hiszen éves szinten közel 10 ezer darab műanyagedényt (poharakat, tányérokat, evőeszközöket) használnak a munkájuk során.

Vadasi Tamás elmondta, hogy a megfelelően elmosott hagyományos (kerámia, fém, üveg) tálaló- és evőeszközök ugyancsak tökéletesen alkalmasak a vizsgálatokra.

A vállalat történetében nem előzmény nélküliek az ehhez hasonló elhatározások. 2016-ban például Greennovációs Nagydíjat kaptak az elektronikus jegyzőkönyvek bevezetéséért, aminek köszönhetően 4 focipályányi A4-es papírlappal fogyasztunk kevesebbet, mindez pedig egy kisebb ligetnyi erdő (40 fa) életét jelenti évente.

Forrás: laboratorium.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.