Láss át rajta! – Így lehet tiszta újra a sütőajtód
Ugyan egész apró dolognak számít a nagy háztartási univerzumban, ám valamiért mégis elmarad. Pedig csupán néhány mozdulat lenne az egész egy-egy sütés után. Naná, hogy a sütő tisztításáról van szó, azon belül is az üvegajtóról és a rajta „megtelepedő” szennyeződésekről.
Az odafigyelést sajnos nem tudjuk garantálni, azt Neked kell hozzá biztosítani, ám a néhány tippünk van, amivel a makacs szennyeződések eltávolíthatóak.
Sütőpor+langyos víz = csodaszer
Keverj össze egy csomag sütőport némi langyos vízzel, vidd fel a sütő ajtajára, hagyd állni fél órát. Míg a „paszta” rászárad az ajtóra, leoldja a szennyeződéseket. Utána öblítsd le meleg vízzel, és láss csodát, újra ragyog a felület!
Mindig segít!
Az ecet most is sokat segíthet rajtad! Egy nedves ronggyal vigyél fel ecetet az ajtóra, töröld át, hagyd hatni negyed órát, majd öblítsd le!
Nem csak a bőröd lesz tőle sima!
A borotvahab is jó szolgálatot tehet ilyenkor. Fújd rá a sütőajtóra, kend szét rajt, hagyd hatni negyed órát, majd egy nedves kendővel töröld át!
Forrás: haushaltstipps.net