2023.05.06. 08:40:35 5420 236

Laza arc vagy? Megmondjuk hogyan feszesítsd a bőrödet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi években a hölgyek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a botox kezelés, mint az arc és a nyak bőrének feszesítő módszere. Botoxoltatni nem túl bonyolult, kiváltképp, ha az ember ezt meg is tudja fizetni, azonban aki a természetes módszerek híve, megtalálhatja a megereszkedett bőr ellenszerét ebben a cikkben is.

Bőrradír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrradír

Annyival előnyösebb a természetben keresni a megoldást erre a problémára, hogy nem csak a bőrünket szépíthetjük, hanem az egészségünk számára is sokat fog jelenteni, ha odafigyelünk néhány apróságra. Nézzük, mit tehetünk, ha nem akarjuk, hogy az arcunk és a nyakunk bőre idő előtt meglazuljon!

Mindenképp fontos lehet az édességek fogyasztásának mérséklése. A cukor kedvezőtlen hatásairól már lassan regényeket olvashatunk. Így egy fejezettel bővülhet a kerülendő ételek listája nem csak a testsúlyunk, de a bőrünk tekintetében is. A túlzott cukorfogyasztás elindítja azt a kedvezőtlen folyamatot, amelynek hatására a szervezetünk jóval kevesebb kollagént képes termelni. Ennek szinte egyenes következménye a petyhüdt és ráncosabb bőr. Ha mellőzzük a cukor fogyasztását a szervezetünk kollagén termelése helyreáll és a szervezet, így a bőrünk is hidratáltabb és erősebb lesz. Az optimális napi cukorbevitel, ami még nem károsítja a szervezetünket, 6 kiskanálnyi. Mivel szinte minden ételünk tartalmaz valamilyen mennyiségben cukrot, ezért a plusz bevitel teljesen feleslegessé válik.

A kókuszzsír rendkívül jó hidratáló az állaga miatt. A bőrre kerülve feltölti a ráncokat és a pórusokat, így a bőrünk hidratáltabb lesz és egyenletesebb. A kókuszzsír zsírsavai könnyen beszívódnak a bőrbe ezáltal megvédve a bőr természetes fehérjéit. Rendkívül hatékony lehet a szárazság kezelésében. Reggelente, illetve este érdemes a bőrünkre egy kevés organikus kókuszolajat felvinni.

A bőrünk van kitéve leginkább az oxidáció hatásainak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a mindennapi tevékenységektől is erősen károsodik. Érdemes antioxidánsokban dús élelmiszereket fogyasztanunk, ezzel is harcolva a bőr öregedése ellen. Lehet, hogy a kozmetikai készítményeink is tartalmaznak antioxidánsokat, de ha ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk, akkor sokkal hatékonyabban küzdhetünk a folyamat ellen. Együnk sok szőlőt, áfonyát, spenótot, kelkáposztát és babot!

Az sem mindegy, hogy hogyan tisztítjuk az arcunkat. Ha szeretünk sminkelni soha ne kövessük el azt a bűnt, hogy nem mossuk le lefekvés előtt a sminkünket. Fontos az arcunkat reggel és este is megtisztítani. Érdemes vízbázisú cleansert használni, ami után hideg vízzel öblítsük le az arcunkat. Arcradírt heti két alkalomnál többször ne használj, mert ezzel is sérülékenyebbé teszed a bőrödet.

Az egyik legfontosabb dolog a szervezetünk, így természetesen a bőrünk számára is, a vitaminpótlás. A friss gyümölcsökkel, zöldségekkel is felfrissíthetjük és táplálhatjuk a bőrünket. Szerencsére ebben elengedhetjük a fantáziánkat, mert amit megeszünk, azt szinte kivétel nélkül felkenhetjük az arcunkra, nyakunkra is. A különböző zöldségekben megtalálható vitaminok belülről és kívülről is kifejtik jótékony hatásukat. Amivel érdemes tisztítani, hidratálni és táplálni az pl. uborka, uborkalé, a tojásfehérje és a méz. Ezekből pakolásokat illetve arclemosót is készíthetünk. A szódabikarbóna pedig természetes hámlasztó hatása miatt ajánlott. Kókuszolajjal elkeverve remekül karbantartható az arc és nyak bőre, ha reggelente a bőrünkbe masszírozzuk és körülbelül 10 percig hagyjuk rajta, majd hideg vízzel lemossuk.

Nagyon fontos az arc és a nyak tornáztatása, masszírozása is. Ezekkel is rendkívül jó eredményeket érhetünk el a bőrünk megereszkedése ellen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...