2023.10.10. 12:25:00 5671 218

Legyen napi fél órád: Játék a házikedvencekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármekkora és bármilyen összetételű a családod, ha háziállatot is tartotok, bizony őrá is elegendő időt illik szentelni. Az állatok aktív részvétele a család életében a velük való játék révén segítheti a még szorosabb kötelék kialakulását. Természetesen ennek a háziállatok egészségének fenntartásában ugyancsak fontos szerepe van.

Labdázás a kutyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Labdázás a kutyával

A különböző állatfajok igénye a játék hosszát, fajtáját és intenzitást tekintve eltérő. az általános ajánlásoktól az adott példány igénye kisebb-nagyobb mértékben eltérhet, ezért nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük kedvencünk vérmérséklete és életkora mellett az egészségügyi állapotát is.

30-60 perc aktív játék a házikedvencekkel

Játék a kutyával

A kutyák – mielőtt teljesen igazodnak gazdáik esetleges tunya életmódjához – eléggé aktív állatok, és egészséges súlyuk megtartásához rendszeres mozgásra és játékra van szükségük. Egy kedvencként tartott kutya számára minimum napi fél óra séta és még némi játék szükséges, míg a nagyobb energiaigényű kutyafajtáknak (pl. eredendően munka- vagy vadászkutyák) számára már 1-2 óra intenzív mozgás az ajánlott. A kutyák szeretnek kötelet húzni, labdázni, de még frizbizni is, valamint az sem ritka, hogy együtt sportolnak gazdáikkal.

Játék a macskával

Habár a macskákról azt tartják, hogy nappal leginkább csak henyélnek, a lakásban tartott példányok ugyanúgy igénylik a törődést, mint a kutyák. A macskáknak szintén legalább 30-60 perc aktív játékra van szükségük, hogy ki tudják elégíteni a vadászösztönüket, és ne hízzanak el.
A macskák kimondottan szeretik a pálcákra kalapgumira rögzített játékok elkapását, de már kimondottan ennek a fajnak is készítenek futókereket.

Játék kisemlősökkel és rágcsálókkal

Az olyan ketrecben tartott kisállatoknak, mint a nyulak, törpesünök vagy hörcsögök sem elég, ha etetve és itatva vannak. Lehet, hogy ezek az állatok látszólag kevésbé aktívak, de számukra is fontos a mozgás és az, hogy elég inger érje őket a nap folyamán. Ha napi szinten nem is, de heti néhány alkalommal foglalkozzunk ezekkel a kiskedvencekkel is: A legtöbb kisemlős jól veszi a direkt neki épített akadálypályákat, de a jutalomfalat keresése is szórakoztató lehet a számukra.

Játék a madarakkal

A madarak számára a kalitkán kívüli, de védett helyiségben történő repülés és különböző nekik dedikált játékok jelenthetik a változatosságot. A papagájok több interaktív játékot igényelnek, amivel intelligenciájukat tudjuk fejleszteni.

Fontos, hogy mindig elsődleges szempont legyen háziállatunk biztonsága a játék során. Háziállatunk szükségleteinek változásáról állatorvosunkkal tudunk egyeztetni, aki az állat egészségügyi állapotának ismeretében segíteni tud az optimális játékidő és az aktivitási szint meghatározásában.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...