2023.02.16. 09:45:00 6032 244

Macskák világnapja – Ünnepeljük meg a „legháziasabb” vadállatokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idén először holnap ünnepelhetjük meg a nyávogó kis házi kedvenceinket a nemzetközi macskatartók európai nagy részével, de csatlakozhatunk a nemzetközi macskanap második felvonásához augusztus 8-án is, ugyanis nincs egységes világnap, amit tartanának. Bár, ha a saját macskáimat kérdeznénk, ők biztos azt mondanák, hogy minden nap lenne mit ünnepelni rajtuk.

Macskák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macskák

A macskák úgy tűnik, tényleg telhetetlenek, ugyanis van külön nap az ölelgetésükre (06.04.) és külön nap a fekete színű cicák megünneplésére (10.27.) is. De lehet még ünnepelni a születésnapjukat, a névnapjukat, a befogadásuk napját… a leleményes gazdák ezernyi okot találhatnak a négylábú kis istenek ajnározására.

Okok, amiért a macskák a mai napig egyedülálló háziállataink

  1. Az egyiptomi vadmacskából származó faj, sokkal jobban hasonlít eredeti ősére, mint amennyit a kutyák a farkasokból meg tudtak őrizni magukban az évezredek során.

  2. A macskafélék a világ legjobb ragadozói közé tartoznak, így gazdaságok körül mai napig nélkülözhetetlen segítőink. Habár látásuk nappal nem a legjobb, hallásuk minden körülmények között kiváló.

  3. A macskák képesek enyhíteni a szorongásunkat. Állítólag azzal, hogy betegek mellé fekszenek, képesek átvenni az emberektől a rossz energiákat is.

  4. A macskák, bár nem tartják őket a leghűségesebb házikedvenceknek, igazán ragaszkodók tudnak lenni. A róluk való gondoskodás pedig ugyanolyan hasznos egészségünk számára, akárcsak már élőlénnyel tennénk ugyanezt. (Egy kis gyakorlással még sétálni is tudunk velük menni.)

  5. A macskák legkarakteresebb tulajdonságaiból mi magunk is meríthetünk: A macskák függetlenek, és úgy élnek, mintha az egész világ egy nagy játszótér volna. Nézzünk csak meg egy macskát, miközben a szerinte jól megérdemelt pihenését tölti, ugyanígy jár ez nekünk is!

Ahogy egy macskát kényeztetni illik

Holnapra szerezz be egy kis macskamentát! A finom falatok, egy kiadós játék a kedvenc játékával és a simogatás megkoronázása minden aktív korú cica számára a frenetikus és nyugtató hatással bíró gyógynövény.

Amennyiben nincs macskád, kedveskedhetsz apróságokkal egy menhelyen élő cicának is, vagy az is szép gesztus, ha egy kis összeget utalsz az egyik cicákkal is foglalkozó egyesület számára. Alomnak, fekhelynek, élősködők elleni készítményeknek, valamint nedves- és száraz eledelnek mindig nagy hasznát veszik.

Forrás: www.macskanev.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...