2020.11.28. 14:20:01 10131 238

Már nem csak álmok: 5 elképesztő technológia a nem is oly távoli jövőből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az életünk részét képező technológiák, melyek korábban csodaszámba mentek, már nem is keltenek nagy feltűnést. Gondoljatok csak az okostelefonokra! Vannak olyan technológiák, amelyek után csak ábrándozhat az emberiség, ilyen például a teleportálás. De mik lehetnek a közeli jövőnk nagy vívmányai?

Nők egy Teslában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nők egy Teslában

A technológia rohamos fejlődése egyre több érdekes kis kütyüt szül, többségük azonban nem sok vizet életünkben. A korszakalkotó találmányok valamiért mindig úgy tűnnek, mintha már a küszöbön állnának, aztán még pár év türelemre intenek minket.

Okos cipők

Az okos órák után vajon mi más is jöhetne, nem? Az önbefűzős cipőfűzők is jelölték az utat, amire először a Xiaomi és Nike lépett rá. Utóbbi az Adapt BB nevű termékével. A Kobe nevű japán cég találmánya is kimondottan a sportok szerelmeseinek nőhetnek hamar a szívéhez. A 2020-ra előjelzett prototípus a tervek szerint adatkövetéssel és valós idejű elemzéssel segíti majd a futókat.

Sony kocsi?

A szemfülesek az év elején már kiszúrhatták, hogy a vállalat egy meglepetés „mintapéldány” autóval (Vision-S) debütált Las Vegasban. A mobilitás címszóval fémjelzett elektromos autót 33 szenzorral és egy igazán letisztult formával látták el. Az újítás azonban nem azért jött létre, hogy beszálljanak az autógyártás piacára, csak be kívánták mutatni, milyen fejlesztéseket tudnak kínálni a legújabb elektromos autókhoz.

Intelligens gumiabroncs

A Bridgestone Tyres cég neve nem ismeretlen a saját gépjárművel rendelkezők számára. A vállalat szeretne minden gátat elsöpörni az autonóm vezetés elől, ezért az új generációs abroncsaik érzékelők garmadával felszerelt digitális ikrek lesznek. Potom 175 dollárért hamarosan a miénk is lehet, és búcsút inthetünk az évszakos megoldásoknak.

A Tesla kihívója

Henrik Fisker tervező, akinek a nevéhez olyan gyönyörűségek kötődnek, mint az Aston Martin DB9 és a BMW Z8, a csúcskategóriás elektromos autók terén szeretett volna a Tesla méltó ellenfele lenni. A gyenge műszaki tervezés ezt az álmát kettétörte, de sebaj, 2021-re azért összehozhat helyette egy ugyancsak csillagászati áron kínált elektromos városi terepjárót - Fisker Ocean néven.

Légi taxi

A helyközi és a távolsági személyszállítás megreformálásával számos cég próbálkozik: példának okáért az Uber és a Hyundai karöltve igyekszik létrehozni egy olyan modellt, amelyik alacsony magasságban repülve rója a város utcáit, azaz levegőjét. Az Uber Air modellt a Hyundai 2028-ra ígéri, de az Uber bizakodóbb. Ők 2023-ban szeretnék üzembe helyezni a járművet.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...