2022.07.09. 10:29:29 7208 239

Még mindig ég? – Házi szerek méhcsípés ellen 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méhcsípés elég kellemetlen dolog tud lenni, mindkét fél szempontjából. A méhecskéknél tudjuk, hogy számukra ez az utolsó „döfés”, és vége kis életüknek. Nekünk jobb esetben „csak” fáj, viszket, súlyosabb esetben heves allergiás csípést is kiválthat egy-egy apró szúrás.

Méh és levendula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méh és levendula

Míg utóbbin csupán megfelelő gyógyszeres készítmény segíthet, addig az előbbire, vagyis a huplira, égő, csípő érzésre több házi praktika is létezik. Előző cikkünkben már megismerhettél 5 házi módszert, amivel enyhítheted a méhcsípés okozta kellemetlenségeket. Most jöjjön újabb 5 hatásos praktika.

Egy kis só, egy kis víz

1 teáskanál sót keverj el egy csésze vízben, és ezzel kenegesd a csípést, hogy csökkentese a viszketést és nyugtassa a csípés helyét. Ha éppen van „kéznél”, a tengervíz is jó lehet, de ott nincs garancia a víz maximális tisztaságára.

Mindig kéznél

A hagyma nem csak a könnyeidet csalogatja elő, hanem gyulladáscsökkentő hatással is bír. Vágj félbe egyet, és ezzel kezeld a csípést. Antibakteriális, fertőtleníti a sebet és hűsít. Igaz, az illata nem túl kellemes, dehát valamit valamiért. Próbálkozhatunk a nem kevésbé illatos fokhagymával is.

Ha nem bírod a hideget

Bármilyen furcsa, nem csak a hűvös jég, de a meleg borogatás is enyhítheti a méhcsípés okozta kellemetlenségeket. Meleg vizes ronggyal, vagy felmelegített kanállal sokat segíthetsz, hogy a fájdalom szűnjön és a duzzanat is csökkenjen a csípés körül.

A mindent tudó aloe vera

Nyugtatja a gyulladt részt, enyhíti a viszketést, akár készen kapható krém formájában, akár a növény levelének levét használod a bibire. Ugye, hogy az aloe vera csodákra képes?

Ha nem csak sütnél vele

1 teáskanál sütőport keverj össze némi vízzel, hogy jól kenhető pasztát kapj. Ezután vidd fel a bibire, hagyd hatni néhány percig, majd langyos vízzel öblítsd le. Enyhíti a csípés okozta kellemetlenségeket, akár a napégésnél fellépő égő érzést.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...