2023.05.04. 17:10:00 10724 337

Meggyes túrótorta - Készüljön gyors és szép desszert akkor is, amikor szorít az idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kekszes alapú, sütés nélküli tortáknál szinte lehetetlen gyorsabb - és ilyen mutatós - desszertet kitalálni. Az én hangulatomhoz most éppen a fanyarabb ízek illenek, így most az ilyen gyümölcsöket keresem frissen, befőttben vagy fagyasztva. De leginkább sütiben!

Meggyes túrótorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meggyes túrótorta

Biztosan egyetértesz azzal, hogy a meggy egy nagyon finom és sokoldalú gyümölcs, amely tökéletesen illik a süteményekhez, már amikor az ember nem arra vágyik, hogy az édes íztől szinte összeragadjon a szája. Használjuk is fel egy végtelenül egyszerűen összedobható tortához!

Meggyes túrótorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

300 gr darált kakaós keksz
150 gr olvasztott vaj

A túrós krémhez:

250 gr krémtúró
250 ml tejszín
60 gr porcukor
vanília aroma
2-3 ek. frissen facsart citromlé
1 zacskó habfixáló

A meggyes réteghez:

1 csésze meggy, kimagozva
1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

A darált kekszet és az olvasztott vajat egy tálban keverjük össze, majd nyomkodjuk bele egy 20-22 cm-es tortaformába. Hogy elég tömör és egyenletes legyen, a felületét egy pohár aljával is eldolgozhatjuk. A torta lelkét, azaz a krémet készítsük el most: A túrót keverjük ki, majd adjuk hozzá a citromlevet és a vanília aromát is. A tejszínt verjük fel a cukorral kemény habbá, és használjunk hozzá habfixálót is annak csomagolásán jelzettek szerint. A tejszínhabbal óvatos mozdulatokkal lazítsuk fel a túrót. Amennyiben úgy érezzük, túl krémes lenne tőle, ne adjuk hozzá az összes tejszínt. (Annak maradéka felhasználható lesz a torta tálalásakor.)
Öntsük rá a túrós krémet a kekszes alapra és simítsuk el a tetejét. Eközben a meggyhez keverjük a vaníliás cukrot, majd a tortánk tetejét díszítve vele, halmozzuk rá a túrós tortakrém tetejére.
Hogy a szeletekre bontásakor is szépen egybe maradjon, a tortánkat lefedve tegyük be a hűtőbe legalább 1 óra hosszára.

Tippek: Aki szeretné, klasszikus zselatinos réteget is készíthet a torta záró rétegeként a meggyből.
A recepthez használhatunk gluténmentes és cukormentes kekszet is, valamint készíthetjük a krémet édesítőszerrel is, hogy a lehető legegészségesebb verziót érhessük el belőle.

A túrókrém eredeti receptjének forrása: www.mesterszakács.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...