2021.09.15. 17:15:00 9096 280

Meghökkentő, de hasznos őszi praktikák: Melyiket fogod kipróbálni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyönyörű, de szeszélyes ősz változatos kihívások elé tudja állítani az embert. Meg kell küzdenünk az időjárás változásával és saját hangulatunk ingadozásával. De semmi vész; ahány probléma, annyi praktika!

Őszi Őszi "varázsdoboz"

Az is igaz, hogy ez az évszak cserébe ezernyi szépséget ad. Itt vannak mindjárt a különböző termények, amiknek egy jó részét elfogyaszthatjuk, vagy éppen (többnyire szárítva) dekorációs elemként használhatunk fel. Azonban tehetjük ezt praktikusabban is:

Tököljünk! Trükkök tökkel

1. Hosszabbítsd meg a töklámpások életét!

A kifaragott tökök hamar romlásnak indulnak és összeeshetnek. Azonban a barnulást késleltetheted azzal, ha a kivágott részekre vazelint kensz.

2. Tartósítsd a dísztököket!

Azok a tökök is hamar megrohadhatnak, amelyek nem esnek művészetünk áldozatául, csupán egy az egyben kerülnek bele az őszi dekorációnkba. Élettartamuk úgy hosszabbítható meg, hogy a felületükön található baktériumok közül próbálunk elpusztítani minél többet. Ehhez egy rész fehérítőszert és tíz rész vizet tartalmazó keverékre lesz szükséged. Csak permetezd rá a tökökre!

3. Italhűtő sütőtökből

Egy terebélyes tök alsó felét kikaparva és jéggel teletöltve jópofa hűtési lehetőséget készíthetsz bármely ősszel tartandó bulira. Még csak a Halloween-t sem kell megvárni!

Süsd ki a tobozt!

No ne aggódj, nem kell elfogyasztani, de mindenképp érdemes gyenge fél órán át 200 fokos hőmérsékleten sütni a fenyő termését mielőtt lakásdekorációnak használod fel. Miért van erre szükség? Hogy megelőzhessük a tobozokban rejtőző rovarok kiözönlését a lakóterünkbe!

Vidd el otthonodba az ősz illatát!

Az illatok terápiás hatásáról számos tanulmány szól. Élvezd hát te is ki: Egy fél marék fahéjrudat, narancshéjat, 2 evőkanál szegfűszeget adj egy kisebb fazéknyi vízhez és forrald fel. De jaj, az ősz igazi aromáját hozó adalék ki ne maradjon! Hogy az illat kevésbé emlékeztessen a karácsonyi illatgyertyákéhoz, adj a recepthez 4-5 darab babérlevelet is.

Trükközz a cipővel!

A csapadékosabb idő hamarabb koszolódó cipőt eredményez. Azonban az edzőcipőkre kerülő sarat egy rendhagyó módszerrel is letakaríthatod: Használj erre micellás vizet!

Mondj búcsút a száraz ajkaknak!

A csípősre forduló időjárás és az egyre gyakoribb szél kiszáríthatja az ajkainkat. A repedezést meg tudod előzni, ha lefekvés előtt egy kevés tápláló olajjal kezeled ezt az érzékeny részt. A mandulaolaj remek választás, de a pénztárca barátabb olívaolaj is megfelel erre a feladatra.

Forrás: www.gosocial.co

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...