2022.09.16. 17:50:48 12676 283

Meleg vacsi vagy könnyű ebéd? Szuper egyszerű receptek, ínycsiklandó ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Finom és gyorsan elkészül a túrós tészta meg a natúr csirkemell, de néha vágyunk az új ízekre... Ha te is így vagy ezzel, és gyorsan elkészíthető, egyszerű vacsora vagy ebédötleteket keresel, akkor ez a cikk neked szól.

Csirkecomb fehérboros mártással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkecomb fehérboros mártással

Csirkecomb fehérboros mártással

2 tk.olivaolaj
4 db kisebb csirke felső vagy alsócomb
3/4 tk.só
2 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
2/3 csésze fehérbor
1/4 tk.szárított rozmaring
3 evőkanál zsírszegény tejföl
1/2 csésze alaplé
metélőhagyma

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat közepes lángon. A csirkecombokat 1/2 teáskanál sóval fűszerezzük. Pirítsuk bőrével lefelé kb. 6-8 percig, vagy amíg meg nem pirul; ezután tepsibe tesszük, bőrös felével felfelé. Süssük 220 fokos sütőben 15 percig, vagy amíg átsül. Ugyanabban a serpenyőben közepes fokozaton 1-2 percig hevítsük a fokhagymát – ne égjen meg, mert akkor keserű lesz - majd öntsük fel a fehér borral, fűszerezzük a szószt sóval és rozmaringgal. Picit forraljuk, . Adjunk hozzá fehérbort, szárított rozmaringot és 1/4 teáskanál sót. Forraljuk 2 percig, szedjük fel a csirke után ottmaradt pörzs maradványokat. Keverjük hozzá a tejfölt és a csirkehúslevest, forraljuk össze, s helyezzük el benne az aranybarnára pirult csirkecombokat, díszítsük metélőhagymával, s tálaljuk rizzsel. A szószt tovább variálhatjuk bébispenóttal, gombával vagy más zöldségekkel. Pirított burgonyával is finom.

Krémes kukoricás tészta

3 csészényi konzerv kukorica
30 dkg orecchiette tészta (masni vagy kagyló tészta is jó lehet)
30 g Romano sajt, finomra reszelve (Vagy parmezán és alternatívái)

2 szál újhagyma apróra vágva
1/2 csésze friss bazsalikom, plusz még a tálaláshoz

Főzzük meg a tésztát az utasítás szerint sós vízben. 1 csésze főzővizet tegyünk félre, majd szűrjük le a tésztát. 2 csészényi kukoricát, a reszelt Romano vagy parmezán sajtot, negyed teás kanál sóval s 3/4 csésze főzővízzel turmixoljuk simára. A tésztát tegyük egy nagy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a maradék félre tett főzővizet - kanalanként, amennyit a tészta felvesz -, a kukoricapürét, s forgassuk össze a maradék kukoricával, újhagymával és bazsalikommal. Tálaláskor reszeljünk rá még egy kis sajtot, díszítsük bazsalikommal, olívaolajjal.

Citromos csirkés tészta

30 dkg linguine tészta (széles metélttel, rövid metélttel vagy akár spagettivel is helyettesíthetjük)
1 csésze fagyasztott borsó
2 evőkanál olivaolaj
30 dkg csirkemell filé
2 tk finomra reszelt citromhéj
1/4 cs friss citromlé
100 krémsajt kockára vágva, szobahőmérsékleten
1/2 csésze reszelt parmezán
1/4 csésze petrezselyem, durvára vágva
1/4 tk só
1/4 tk bors

Főzzük ki a választott tészta fajtát a csomagolási utasítás szerint, a főzés utolsó 2 percében adjunk hozzá borsót. 1 csészényit a tészta főzővizéből tegyünk félre, majd szűrjük le a tésztát és a borsót. Közben egy nagy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, majd pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a citromlevet, és szedjük fel az összes pörzsanyagot a serpenyő aljáról, hiszen ezek fantasztikus ízt adnak majd a szósznak. Adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük olvadásig. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a citromhéjat és a parmezánt, valamint a petrezselymet. Keverjük hozzá a tésztát is, pár evőkanálnyit a félre tett főzővízből is adjunk hozzá. Azonnal tálaljuk.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?