2021.06.03. 17:53:48 10978 326

Mérgező növények a kertünkben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kisgyermekünk van, vagy bármilyen háziállatunk lesz, fontos tisztában lennünk azzal, hogy van-e rájuk veszélyes növény a kertben. Mert sokszor, ami ártatlannak tűnik, az a legveszélyesebb, balesetek pedig a legnagyobb óvatosság mellett is előfordulnak.

Gyöngyvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyöngyvirág

Nézzük át, hogy vannak-e mérgező növények a kertünkben. Ha igen, nem kell mindjárt kipusztítanunk őket, de mindig figyelmesnek kell lennünk, hogy kicsi gyermek és háziállat ne férjen hozzá, a baj ugyanis egy pillanat alatt megtörténik. De még ilyenkor is jobb, ha tudjuk, mi okozhatta a problémát, nem csak állunk értetlenül egy halom rémisztő tünettel szemben.

Gyöngyvirág

Erősen mérgező a teljes növény minden része, de kárpótol érte aprócska fehér gyöngyökre emlékeztető virága és finom, erőteljes illata. Persze csak addig, míg baj nem történik, ezért ha kisállatunk van jobb, ha száműzzük a kertből, a kisgyerekeket pedig nem szabad felügyelet nélkül hagyni a gyöngyvirág közelében. A gyöngyvirág azon kevesek közé tartozik, ami a felnőtt embereknek is reális kockázatot jelent tavasszal, hiszen ekkor még virágai nem, csak dús, bokros levelei látszanak és megtévesztésig hasonlítanak a medvehagyma leveleire. Megdörzsölve az illat alapján tehetünk különbséget, de ha nem vagyunk benne biztosak, akkor ne kísérletezzünk inkább.

Tuja

Elképesztően népszerű örökzöld a hazai kertekben a tuja, és meglepően sokan nincsenek tisztában mérgező tulajdonságával. Különösen hamvas, fakókék színű termései a legveszélyesebbek, hiszen a gyerekeknek és a kisállatoknak is vonzó lehet, ám erősen mérgező. Seperjük fel rendszeresen a termést, a kicsikben pedig folyamatosan tudatosítsuk a termés mérgező mivoltát.

Pünkösdi rózsa

Gyönyörű, tömött virága csodálatos dísze a kertünknek, viszont ez a szépség kimondottan mérgező, beleértve magjait, gyökereit, virágát, szárát is. Ha olyan gyönyörű, hogy legszívesebben beleharapnánk, hát ne tegyük! És a tujához hasonlóan arra is figyelnünk kell, hogy az állataink táljába se hullhasson a növény bármelyik része.

Begónia

A pünkösdi rózsa után már nem lepődünk meg egy újabb szép virág mérgező tulajdonságán. Mivel a begónia is erősen mérgező, így a gyerekektől és háziállatoktól távol kell tartanunk, lakáson kívül és belül egyaránt, ráadásul jobb, ha ültetés és metszés után alaposan megmosakszunk, még akkor is, ha kesztyűben kertészkedtünk. Így elkerülhetjük például a bőrirritációkat.

Borostyán

Szintén nagyon közkedvelt növény a kertekben, már csak azért is, mert kiváló takarónövény gyors növekedési képességének, futónövény tulajdonságának és erős, fás szárának köszönhetően. Bogyói és levelei azonban mérgezőek.

Forrás: otthonokesmegoldasok

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...