2021.02.23. 16:11:43 8621 213

Mi az a matcha tea? Miért jó nekünk és hogyan kell elkészíteni egy matcha latte-t?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többször jön veled szembe a vonzó élénkzöld matcha teának vagy matcha latténak nevezett ital? Ne legyen többé ismeretlen, hiszen igen egészséges, ráadásul egyedi ízvilága a legtöbbeknek finom is. Egy újabb, talán követendő japán divathullám – egészségünkre!

Matcha tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Matcha tea

A matcha szó szerint porrá őrölt teát jelent, egyik különlegessége ebben a tulajdonságában rejlik. Ezen kívül pedig élénkzöld színe is igen extrém – ezt a különleges termesztési folyamatnak köszönheti. A teaültetvényeket sötét ponyvával vonják be a szüretet megelőző egy hónapra, így erősen felpörgetve a cserjék klorofil termelését. Ami a hatalmas antioxidáns tartalom és hatásos élénkítő hatás mellett édeskés ízéért is felel a későbbiekben.

Igen egészséges

Telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így az általános közérzet és az immunrendszer javításán is serényen dolgozik bennünk. Segíthet stabilizálni a vércukorszintet, csökkenteni a vérnyomást és a rossz koleszterint is. Antioxidáns tartalma még az úgynevezett szuperételek körében is kiemelkedő: közel másfélszer annyit tartalmaz, mint például az áfonya. Őrült magas vitamin és béta-karotin tartalma sem elhanyagolható és vízhajtó hatása is áldásos a szervezet tisztulását tekintve.

Kávé helyett

A legerősebb zöldtea, így akár a túl sok kávét fogyasztóknak is érdemes lehet váltani. magas koffeintartalma segít az ébren maradásban, fokozza az energiaszintet és az éberséget, koncentrációt. Azonban éppen emiatt, jobb, ha nem estére ütemezzük a fogyasztását. Mivel hamar kiürül a szervezetből, a függőségtől tartanunk nem kell.

Ha nem szereted a teát, kávét

Viszonylag gyenge ízű, így aki a teákért nincs oda, annak is könnyebben lecsúszik, de állagának köszönhetően akár reggeli joghurtban, fehérjeturmixban vagy smoothie-ban is megállja a helyét. Gyakorlatilag bármilyen ételben fogyaszthatjuk, az ízét nem, csak a hatását érezzük majd.

A fogyást is segítheti

Az anyagcserét is intenzívebb működésre késztetve segít megállítani a zsírsejtek növekedését és eközben még a méregtelenítő szerveinket sem terheli. Diéta, fogyókúra, életmódváltás esetén tehát különösen ajánlott matcha teával kiegészíteni a mindennapjainkat.

Matcha latte recept

2 dl tejet forraljunk fel 1 dl tejszínnel és keverjük hozzá habverővel a fél teáskanál matcha port, még habos lesz. Vegyük le a tűzről és ha kicsit hűlt, keverjünk hozzá még egy teáskanál mézet is.

Forrás: wellandfit.hu, cookta.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...