2022.12.09. 17:50:14 7417 274

Mi az a sózott citrom? – És hogy készül?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sóban eltett citrom – nyilván nem meglepő – nem magyar „találmány”. Marokkóból származik a recept, ahol a sós, citromos lében megpuhult citromhéjat használják fűszerként. Ha szeretnéd megismerni és használni a marokkói konyha ízeit, mindenképpen sajátítsd el a sóban eltett citrom receptjét.

Citrom és citromlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citrom és citromlé

Csupán 4 összetevő és 1 hónap türelem kell ahhoz, hogy az ételeidet ezzel a finom fűszerrel gazdagítsd!

A sózott citrom hozzávalói:

  • 6 db citrom (a levére lesz szükség)

  • 4 db kezeletlen citrom (ebből lesz a fűszer)

  • 2 evőkanál tengeri só

  • só ízlés szerint

  • csatos üveg

A csatos üveg aljára szórd bele a 2 evőkanál tengeri sót. A 6 darab citrom levét nyomd ki, fogd fel egy edényben. Közben mosd meg a 4 darab kezeletlen citromot, a csúcsos végüket vágd le, aztán ezen a végen vágd be keresztbe a gyümölcsöt. Sózd be a bevágott részeknél, majd a citrom külső részét is alaposan sózd meg. Tedd a bele az üvegbe a citromokat, majd öntsd le a citromlével. (Ha úgy érzed, kevés lesz a citromlé, facsarhatsz még hozzá.) Tedd rá az üveg tetejét, és 3-4 napig szobahőmérsékleten hagyd állni. Ügyelj rá, hogy naponta forgasd meg az üveget. Ezek után mehet a hűtőbe, ahol 3-4 hetet még puhulnia kell, majd utána használható. A gyümölcshúst kivágva, a héjat felaprítva kerülhet bele a különböző ételekbe.

Forrás: sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...