2021.03.02. 17:59:13 11511 295

„Mi egy család vagyunk!” – Ezekért jó, ha erős az összetartás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erős családok saját gyermekeik javának szolgálata mellett a közösség szolgálatában is állnak. Az ilyen családok nehéz időkben az őket körülvevő barátok és szűkebb közösség támaszai lehetnek. De mitől erős egy család?

Család nagyszülőkkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család nagyszülőkkel

„A család köteléke mérhetetlen hatalommal áld meg minket. De azt is el kell fogadnunk, ami vele jár. Felelősséget nyújt, hogy feltétel nélkül szeressünk, sajnálkozás nélkül. Sosem mondhatunk le e kötelék hatalmáról, még akkor sem, ha próbára teszik. A kötelék táplál minket, erőt ad nekünk. E nélkül az erő nélkül semmink sincs.” (The Originals – A sötétség kora c. film)

Minden család más és más, de a maga egyedi módján az erős családoknak több közös vonása is van. Az erős családok még akkor is rendületlenül támogatják gyermekeiket, amikor nehezebb idők járnak, és ezt azért tudják megtenni, mert:

  • jobban felkészültek a gyermekek igényinek kielégítésére.
  • saját erejük az őket körülvevő emberektől származik, amiért cserében támogatást nyújtanak nekik.

A hullámvölgyek az életünk részét képezik családi szinten is. Éppen ezért fontos, hogy megismerjük és képesek legyünk alkalmazni - főként ilyen esetekben - az 5 fő erősséget:

  1. Folyamatos és mély kapcsolattartás a családtagokkal és másokkal tiszta kommunikáció által
  2. Belső szilárdság kiépítése és megtartása; Bele tartozik a hibák beismerése és az eset átbeszélése is.
  3. Külső (és belső lelki) segítség megtalálása
  4. A szülői lét összehangolása a gyermekek életkorhoz köthető igényeivel
  5. A gyermekek érzéseinek megértésében való részvétel

Hogyan lehetsz erős szülő, hogy a te családodat is az összetartás jellemezze?

Értsd meg, hogyan tudod támogatni gyermeked fejlődését!

Nem csupán a gyermekek nőnek, a szülői képességek is állandó fejlődést igényelnek. Az imént taglalt 5 erősség segítségével meg kell tanulnia a szülőknek vigaszt nyújtani, helyes viselkedési mintákat átadni, az érzéseket felismerni és megérteni, és a mindenkori támogatás mellett megtanítani a gyermeket a problémamegoldásra is.

Sajátíts el stresszkezelési technikákat!

Az előző feltételeknek csak az tud megfelelni, aki saját életét is képes irányítani és önmaga felé is támogató. Ezért ilyen fontos, hogy a stressz ne hátráltasson semmiben sem!

Kérj segítséget, ha szükségét érzed!

Aki képes beismerni, hogy segítségre szorul, az viselkedik felelősségteljesen. Hiába normális dolog ez, attól még nem válik kényelmessé és könnyűvé megtenni. Ilyen irányú szükségletei mindenkinek vannak, nem leszünk tőlük gyengébbek. :)

Természetesen nem lexikon szerint kell élnünk az életünket, mivel a túl sok komolyság csak ártana a kötelékeknek, ugyanennyire fontosak a családban tanult kötődésminták és a saját szertartások is, hogy egy család tagjai ezernyi erős szállal kötődhessenek egymáshoz.

Forrás: fiveforfamilies.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...