Mi sül ki a kókusz és a joghurt házasságából? Isteni bonbon!
A csokiba forgatott kókusznak maximum a csokiba forgatott túró lehet kihívója, már amennyiben a magyarok ízlésére korlátozódunk. Rúd alak helyett a harapni való kis golyócskák is nagyon gusztusosak. Vedd le a családodat velük a lábáról!
Az édes pillanatok nyáron egy kis egzotikus íz kíséretében a legkelendőbbek, na és persze akkor, ha szinte a semmiből teremtődnek elő ezek a guszta kis bonbonok!
Kókuszos bonbon csokibevonattal
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
100 gr kókuszreszelék
150 gr natúr görög joghurt
2 ek. méz
csokoládé a mázhoz
Elkészítés:
A kókuszreszeléket forgassuk bele a görög joghurtba, majd a mézet is hozzáadva gyúrjuk össze a bonbon fő összetevőit. A kezünkkel formázzunk kis golyócskákat a masszából, majd tálcára sorakoztatva a hófehér golyókat, fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Ez idő alatt vízgőz fölött olvasszuk meg a kiválasztott fajta csokoládét. (Ízlésünk szerint ez lehet bármilyen tej- vagy étcsokoládé, de a fehér csokoládé is érdekes ízkombinációt eredményezhet.)
A hűtőszekrényből kivett golyókat egyesével fanyársra szúrva forgassuk meg az olvasztott csokoládéban. Amennyiben szeretnénk, szórhatunk a még vissza nem szilárdult csokimáz tetejére aprított diót, mogyorót vagy pisztáciát, de másik féle csokiból is csurgathatunk díszítésként a bonbonjainkra.
Voilá, a csokiréteg megszilárdulása után máris fogyasztható a kókuszos minidesszert!
Ezt az egyszerűségében nagyszerű receptet - “coccolosa”- az egyik legnagyobb olasz főzőportál, a Giallozafferano facebook-oldalán találtam.