2020.07.25. 08:44:35 12837 300

Mibe forgasd a csirkemellet, ha unod a klasszikus rántott húst?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem múlhat el vasárnap rántott husi nélkül, de neked már a hócipőd tele van vele? :) Teljesen megértünk! Éppen ezért hoztunk pár alternatívát, hogy a rántott csirkemell/karaj/stb. fanok és a változatosságra vágyok is jól járjanak.

Rántott csirkemell másként salátával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rántott csirkemell másként salátával

Forgasd kókuszba!

A csirkemellet csíkokra vágd, hogy hamarabb átsüljenek, ne égjen meg a kókusz. Ezután sózd be, majd a szokásos módon forgasd lisztbe, tojásba, legvégül a kókuszba, bő olajban süsd.

Fűszeres lisztbe és kefirbe

Mautner Zsófi (Chili és vanília) remek ötlettel állt elő, amit simán bedobhatunk panírozás helyett. A liszthez keverj ízlésednek megfelelő fűszereket, majd oszd el két felé, egy harmadik tálba pedig tégy kefirt. A csirkemell szeleteket forgasd a fűszeres lisztbe, majd tedd át a kefires tálkába, lazán mozgasd át, hogy alaposan befonja mindenütt, végül újra mehet a fűszeres lisztbe. Forgasd át ismét. Mivel a végeredmény egy massza lesz a húson, így nem kell egyesével elvégezned a művelet. Ezután mehet az olajba, hogy ropogós bundával borítva találkozzatok ismét.

Reszelt parmezánba!

Ezt kétféleképpen is csinálhatod. Az egyik módszer az, hogy a tojásba reszelsz parmezánt vagy sima trappistát, majd szokásos módon panírozod, kisütöd. A másik változat egy kicsit felvágósabb. A reszelt parmezánt összekeverjük panko morzsával, majd egy kevés olajban aranybarnára sütjük. Ezután lekenjük mindegyiket kedvünkre való pesto változattal (, rászórunk még némi sajtot, és vékonyan kiolajozott tepsiben rápirítjuk a parmezánt (illetve trappistát), valamint némi mozzarellát. Az ötlethez a Street Kitchen pontos receptet is szolgáltat.

Mustáros tojásba és panko morzsába

Ez a recept egy kalóriaszegényebb rántott hús változat. A tojáshoz mustárt kell keverni, s nem kell lisztbe forgatni, hanem mehet rögtön a tojásba, ezután panko morzsába, majd kiolajozott tepsibe. A pontos receptet itt olvashatod!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...