Millió rózsaszál! – Illatozz sokáig Te is!
Minden virág gyönyörű, minden virág illatos és mi, nők, minden virágnak örülünk. Az viszont kétségtelen, hogy sokunkat egy szál rózsával a legkönnyebb levenni a lábunkról. Mondjuk, ha még vörös színben is pompázik az gyönyörűség, akkor aztán biztos a siker nálunk.
Arról már írtunk, hogy mire érdemes figyelni, hogy minél tovább pompázzon otthonodban a vágott virág, de térjünk ki arra külön is, így nőnap előtt pláne, hogy a sokak szerint a virágok legszebbike, egy vagy több mesés rózsaszál, melyet kedvesünktől kaptunk, milyen fondorlatos trükköktől marad sokáig szép és illatos a vázánkban is!
Mert felelős vagy a rózsádért…
Ha fontos személytől kapod, különleges alkalomra, akkor pedig pláne!:-)
Ügyelj a hőmérsékletre!
A rózsának szánt vázába csakis langyos víz kerülhet, hiszen ezek a virágok nem kifejezetten szeretik a „hűs habokat”.
Édesítsd meg az életét!
A langyos vízbe tegyél egy csipet cukrot, kicsit lötyköld meg és csak ez után állítsd bele a virágot vagy virágokat. Ez a kis édesség abban segít, hogy sokáig frissnek látszódjon a rózsa vagy rózsacsokor. Amire mindenképpen figyelj, hogy még véletlenül se só kerüljön a vízbe, mert akkor órák kérdése, és a rózsaszálak kimúlnak.
Mielőtt a vázába kerül…
… természetesen csippents le egy darabot a szárából! De csakis srégen vágd le azt a kis darabot, hogy így minél nagyobb felületen tudjon a növény tápanyagokat, vizet felvenni!
Forrás: haushaltstipps.net