2021.11.05. 17:09:52 9663 280

Milyen ajándékot vegyünk a gyereknek? - A szakértők ezeket ajánlják 0-10 éves korig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gondos szülő mindent megadna, hogy boldognak lássa a gyermekét karácsonykor, ezért nem sajnálja az időt, a pénzt és az energiát az ajándékok beszerzésére.... A bökkenő csak az, hogy akkora a választék, hogy ember legyen a talpán, aki az eredeti elképzelésénél bír maradni, és nem veszik el a webáruházak feneketlen bugyrai között. Ha jót szeretnél venni, amivel tényleg szívesen játszik a gyerek, hallgass a szakértőkre.

Gyerek, karácsonyfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek, karácsonyfa

A Today magazin megkérdezett egy-két gyermekekkel foglalkozó szakembert, hogy melyek a legjobb ajándékok. Íme a válasz, életkoronként!

A legjobb ajándékok babáknak

A legjobb babaajándékok serkentik az érzékszerveiket – és jól ellenállnak a nyáladzásnak. Tehát egy többféle anyagból álló, zörgős, csörgős, könnyű játék éppen megfelelő. Tudja megfogni a baba a saját kezével, és hadd emelje a szájához.

A legjobb ajándékok 1 éveseknek

Az egy évesek olyanok, mint a cicák, a doboz érdekesebb lehet, mint a benne lévő játék. Az egymásba és egymásra rakosgatható poharak, formabedobók, toronyépítők mind jöhetnek. Imádják a zenélő, gombbal navigálható kütyüket is.

A legjobb ajándékok 2 éveseknek

A 2 éves fiúk és lányok legjobb játékai egyáltalán nem játékok, hanem olyan dolgok, amelyek már megvannak a házban, hiszen ebben a korban mindent utánoznak. Lányoknak a játékkonyha, játék seprű, porszívó stb, fiúknak a szerszám készlet összeszerelhető és szétszedhető dolgokkal. Az építő játékok is már komoly sikert arathatnak.

A legjobb ajándékok 3 éveseknek

Hároméves kortól van igazán bajban a szülő, mert rengeteg a lehetőség játékok terén, ezenkívül már nemcsak lapozgatják a könyveket, hanem érdeklődve figyelik a hosszabb történeteket is. Válassz olyan dolgokat, amikkel fejlesztheti a kézügyességét: mágneses és egyéb rajztáblák, kirakók, lego, gyurma és gyurmakészlet nagyon szépen leköti őket.

A legjobb ajándékok 4 éveseknek

A fantáziájukat egyre többet használják ebben a korban, így a legjobb játékok éppen azt támogatják, hogy minél többet használhassák a képzelőerejüket. A különböző építőjátékok a fasínektől a legón keresztül egészen a parkolóházakig fiúknak, a babaházak és más szerepjátékok a lányoknak (például orvosi táska, pénztárgép stb. ) mind jó választás. A rajzolásban is egyre nagyobb örömüket lelhetik, így ehhez kapcsolódó ajándékokkal is biztosan sikert aratunk.

A legjobb ajándékok 5 éveseknek

Az ötévesek igazán társaságiakká válnak, és szeretik a csoportos játékokat, így az 5 évesek legjobb ajándékai között megjelennek a klasszikus társasjátékok.

A legjobb ajándékok 6 éveseknek

Ahogy az óvodából az iskolába mennek, a 6 éves gyerekek legjobb játékai megragadják humorérzéküket, fairplay-ra tanítják őket és segítik a közös munkát, ergo továbbra is a társasjátékok, kártyajátékok a nyerők, ezekből egyre érdekesebbeket választhatunk. Az ismeretterjesztő könyveknek is nagyon örülhetnek.

A legjobb ajándékok 7 éveseknek

A 7 évesek már egészen el tudnak mélyedni abban, amit csinálnak, a legjobb játékok segítenek nekik történeteket írni, részletes képeket rajzolni, építeni és alkotni.

A legjobb ajándékok 8 éveseknek

A legjobb ajándékok ebben a korban segítik őket, hogy kidolgozott fantáziajátékban vegyenek részt, és jó könyvekbe is szívesen belefeledkeznek.

A legjobb játékok 9 éveseknek

Ha egy kilencévesnek vásárolunk az azt jelenti, hogy el kell távolodni a játékoktól – kivéve az igazán különlegeseket. A kedvenc szuperhősükhöz vagy hobbijukhoz kapcsolódó interaktív, építő vagy kreatív játékokkal nem lehet mellé fogni.

A legjobb ajándékok 10 éveseknek

Megtalálni a legjobb ajándékot egy 10 évesnek egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen egy olyan kiskamaszt kell elérnünk, aki már annyira nem gyerek, de azért még titkon örül a játékoknak... Érdekes fizikai kísérletre alapuló játékok, sportos ajándékok, interaktív játékok és kütyük, videójátékok jók lehetnek a számukra.

Forrás: today.com/parents/best-gifts-kids-age-according-our-2018-gift-guides-t142282

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...