2021.07.19. 17:58:26 9266 264

Mire figyelj, ha a gyermeked víz közelében van
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Július közepén a legnagyobb kánikulában mire is vágynánk jobban, mint a vízparton hűsölni. Akár a még mindig nagyon is létező vírussal szembenézve szeretnénk megmártózni vizeinkben, felkeresnénk a népszerű üdülőhelyeket. A fürdőzés rendkívül örömteli és felszabadító közös szenvedélyünk. Így tudunk feltöltődni, megnyugodni és jól szórakozni. Azonban, ha nem figyelünk oda, könnyen válhat az idilli vízparti pihenés egy családi rémálommá. Mik azok a veszélyek a vízpart közelében, amire érdemes felkészülnünk?

Pancsoló kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pancsoló kislány

A strandokon, langyosabb vizekben, lábmosókban és tusolókban nagyon könnyen összeszedhetünk valamilyen fertőzést vagy akár bőrgombát. Érdemes vigyázni. Ezután hazaérve fertőtlenítő tusfürdővel és intim mosakodóval lemosdani, alaposan megtörölközni. Esetleg a kényes helyeken baktériumfertőzések megelőzésére használható kenőcsöt alkalmazni.

A vízparton arra feltétlenül figyelnünk kell, különösen gyermekek esetében, hogy az ő testfelületük sokkal sérülékenyebb. Könnyebben leégnek és erősebben felhevülnek. Érdemes kihagynunk a dél és négy óra közötti időszakot, amikor a legerősebben tűz a nap, és mindenképp használjunk naptejet. Fürdés előtt legalább fél órával kell a bőrfelületre felvinni, hogy megfelelően hasson, és fürdés után újra be kell kenni a kicsiket. A fejük mindig legyen fedve, lehetőleg vékony, könnyen szellőző kendővel vagy nyári kalappal. Amikor elfáradtak, pihenni és aludni feltétlenül napernyő vagy fa, de legalábbis árnyékos helyre tegyük le őket. Sohe ne engedjük a gyerekeket (se) rohangálás, játék, napon tartózkodás után azonnal a hideg vízbe csobbanni. Ez a hirtelen sokk, egy felnőtt szervezetét is nagyon megviselni, nemhogy egy kisebb testet, amely különösen érzékeny.

Mindig nézzünk körül, mielőtt a homokos partra vagy a fűbe telepszünk. A kisgyermekek előszeretettel szaladgálnak strandpapucs nélkül, ami önmagában nem is lenne baj. A homokban, illetve a fűben rejtőzködő veszélyforrásokról azonban gyakran megfeledkezünk. Lehet ez egy elszórt, éles szélű söröskupak, egy elcsattant üveg darabja vagy akár egy darázs, ha akad belőlük a környéken néhány. Amennyiben egy-két méteres körben végigpásztázzuk a pihenőhelyünket, kevésbé ér bennünket kellemetlen meglepetés amikor a gyermekünk valamiben felhasítja a talpát, és emiatt többet nem mehet a vízbe esetleg napokig. Végül, de nem utolsósorban, soha nem hagyjuk gyermekünket felügyelet nélkül még a sekély víz és homokos part közelében sem. Egy kisgyermek teljesen kiszámíthatatlan. Nekilódul egyetlen pillanat alatt a mélyebb víznek, mert csobbanni lát valamit néhány méterrel arrébb. Így történt ez azzal az egy év körüli kisfiúval is, aki a szemünk láttára a sekély vízből egy kis gumikarikával a derekán indult neki eleresztve az anyukája kezét egyetlen pillanat alatt, majd kicsúszva az úszógumiból azonnal el is merült. Az anyuka szerencsére résen volt, utána is kapott, de az ijedtséget azért nem úszták meg. Az anyuka meg is lepődött: “De hát rajtad volt az úszógumi!- mondta.” Mi egymásra néztünk a férjemmel. Igen, a babán rajta volt az úszógumi, de még nem tud kapaszkodni benne. Nem tudja hogyan kell. A három év alatti gyermekeket mindenképp a speciális beültetős, kicsúszástól védő baba-úszógumiban úsztassuk a vízben. Vagy karúszóval engedjük játszani a parton, ha esetleg beszalad a vízbe, akkor se merüljön el azonnal. Ha egy pillanatra nem néz oda a szülő és eltűnik a szeme elől a gyermek a víz alatt, elég egy nagyobb hullám, és besodorja a mélybe. Vigyázzunk egymásra, és óvjuk a gyermekeinket a vízparton is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...