2023.01.27. 15:28:37 6273 236

Mit tartogat az e-sport jövője?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már kérdés sem férhet hozzá, hogy az e-sport óriási növekedés előtt állhat a következő évtizedekben. Lássuk, melyek jelenleg a növekedés legfontosabb pillérei!

Videójáték - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Videójáték

A Dota 2 továbbra is a legnagyobb e-sport bajnokság

Manapság a Dota 2 messze a leginkább felismerhető és a legtöbbet emlegetett MMO játék a világon. Miközben a free-to-play modellt követi, a Dota 2 közösség képes volt létrehozni a világ legnagyobb e-sport versenyét, amelynek nyereményalapja 2019-ben 30 millió dollár volt – írja a Gamer News.

A mobilalapú e-sportok egyre elterjedtebbek Dél-Kelet Ázsiában és Brazíliában

Ahogyan az okostelefonok erősebbek és költséghatékonyabbakká váltak, kihívás elé állították a korábbi játékhierarchiát. A mai okostelefonok gyakran önmagukban is szuperszámítógépek. Az a tény, hogy hordozhatóak, kényelmesek és könnyen elérhetőek a világ minden tájáról, csak növeli játékplatformként való használhatóságukat.

Az okostelefonos játékok hagyományos határait is feszegetik.

Az olyan országokban, mint Brazília és India, a jó minőségű játékhardver drága lehet. Ám ezek az országok a lakosságszámuk alapján gyakran a világ legnagyobb okostelefon-piacai is. Ezért logikus, hogy az olcsóbb alternatívák, például a mobiljátékok egyre népszerűbbek.

Az e-sport hatalmas bevételeket generál

A legjelentősebb ok, amiért az esport ekkora jelentőségre tett szert: a bevételek. A videojáték- és e-sport szektor iparággá nőtte ki magát. Vannak olyan platformok, mint a Steam és az Origin, amelyek lehetővé teszik licencelt játékok vásárlását és játékát, valamint olyanok, mint a Twitch, amelyek lehetővé teszik a professzionális játékosok számára, hogy pénzt szerezzenek képességeikből és az őket értékelő közönségből. Sokan úgy érzik, hogy a e-sport 2023-ra több mint 1,5 milliárdos globális bevételt fog termelni.

Írásunk az E-sport magazin, az Alina.hu, a 8400.info.hu és a Férfi magazin közreműködésével készült.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...