2021.02.28. 18:00:07 9932 318

Mit tegyünk a veséink védelme érdekében?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A létfontosságú szervünk, azaz a vesénk fontos feladatot lát el a szervezetünk egészsége érdekében. Azonban ahhoz, hogy a vérünkben keletkezett méreganyagokat megfelelően szűrje ki, illetve tökéletes egyensúlyban tartsa a só- és folyadék szintünket, elengedhetetlenül fontos, hogy védjük a vesénk működését.

Vese - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vese

Úgy tartják a veséink állapota az egyik kulcsa annak, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk. A vesénk éjjel-nappal dolgozik. Egyik feladata, hogy a vérben található kis molekulájú anyagokat (víz, sók, cukor és egyéb tápanyagok, bomlástermékek) megszűrje. Ezért is hívják a vesét a vér „tisztítóállomásának”. Tudni kell, hogy a vese kapacitása is véges, ha túl sok található a vérben ezekből az anyagokból, akkor a vese nem tudja a salakanyagokat eltávolítani és ezek felhalmozódnak a vérben, melyek végül súlyosan károsítják a szervezetünket. Az alábbi praktikákkal tehetsz a veséid és az egészséged megőrzése érdekében.

Figyelj a vércukorszintedre és a vérnyomásodra!

A cukorbetegek körében sokkal korábban alakulhat ki vesekárosodás, viszont rendszeres vércukorszint ellenőrzéssel a vesebetegségek kialakulása elkerülhető. Azért is fontos erre figyelnünk, mert ha még magas vérnyomás is társul a cukorbetegséghez, hatványozottan tesszük ki veszélynek a vesénket. Ezek a betegségek külön-külön is vesekárosodást okozhatnak, éppen ezért tanácsos egy szakemberrel rendszeresen ellenőriztetni magunkat.

Figyelj a folyadékbevitelre!

A legideálisabb a tiszta víz. Hiszen pont azt szeretnénk elérni, hogy a folyadék átmossa a vesénket és megszabadítsa a szervezetünket a sótól, a húgysavtól és a méreganyagoktól. Erre pedig nem tanácsos cukros és egyéb más ízesítésű italokat fogyasztani. A legideálisabb vízfogyasztás mértéke napi 2 liter. Vesekőre hajlamos embereknek javasolt a napi 3 liter folyadék bevitele, ezáltal is tudja csökkenteni az újabb vesekő kialakulását.

Figyelj a testmozgásra és az étkezésekre!

Okkal hozták létre a „mozgásban a vese egészségéért” mozgalmat. Ugyanis a rendszeres testmozgás csökkenti a vérnyomást, aminek köszönhetően elkerülhetjük a vesebetegségek kialakulását. Tartsd fitten magad, de ne csak a veséd védelme érdekében! Kifejezetten figyelj a napi sóbeviteledre is. Az ajánlott nátrium bevitelünk, amit a szervezetünk kényelmesen tud feldolgozni 5-6 gramm, ez körülbelül egy teáskanál mennyiségnek felel meg.

Tipp ahhoz, hogy ezt nyomon tudd követni: Száműzd a készételeket az életedből, érdemes az ételeket magadnak elkészíteni, így könnyebben tudod ellenőrizni az alapanyagok mennyiségeit.

Forrás: wikipedia.org, vesebetegseg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...