2024.02.18. 17:47:13 7918 261

Mit tud a C-vitamin? A hagyományos nézeteken túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az L-aszkorbinsavként is emlegetett, vízben oldódó C-vitamin kihagyhatatlan, hogyha betegségmegelőzésről, immunerősítésről van szó. Kiemelt szerepe van a kollagén képződésben, ezért fogíny- és fogproblémák, valamint a csont és az ízületek gyógyulása esetében ugyancsak jelentékeny. Segíti a szervezetben a vasfelszívódást, és nagyban hozzájárul a stressz csökkentéséhez.

C-vitaminos szérum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com C-vitaminos szérum

Széles körben ismert természetes hashajtó hatásáról, felgyorsítja a műtéti beavatkozások utáni sebgyógyulást, és a húgyúti fertőzések ellen is hatékonynak bizonyul. Természetesen mindemellett nem feledkezhetünk meg a rákkeltő anyagok ellen nyújtott védelméről sem – lévén, hogy meggátolja az úgynevezett nitrozaminok, azaz a rákkeltő anyagok kialakulását. Mivel a dohányzás során akár 150 mg C-vitamin is kárba veszhet a szervezetben, ezért a dohányosoknak fontos a vitamin rendszeres pótlása.

A legismertebb vitaminról mára az is kiderült, hogy öregedéscsökkentő hatással bír, a kollagén regenerációjának köszönhetően ugyanis kisimítja a ráncokat. Mivel ez esetben egy vízben oldódó vitaminról van szó, így nem tudjuk túlterhelni a szervezetet, hiszen a fölösleg (ha képződik egyáltalán ilyen) vizelettel együtt távozik. Mivel kevés ideig marad a szervezetben, folyamatos utánpótlásra van szükség. Nem meglepő, hogy ezt a csodavitamint régebben, még az antibiotikumok bevezetés előtt, számos egészségügyi probléma kezelésére használták. A 20. századi neves orvos, Frederick Klenner a bárányhimlőt, a kanyarót, a gyermekbénulást, a mumpszt és a tetanuszt egyaránt sikeresen kezelte C-vitamin-terápia alkalmazásával.

A folyamatos kutatásoknak köszönhetően egyre többet megtudunk erről a szerves vegyületről, mely Dr. David Stauth szerint az emberi szervezet zsíranyagcsere-zavarában is segítségünkre lehet, tudniillik semlegesíti az oxidált lipidekből kialakult mérgező hatású vegyületeket. Ezzel egyúttal megelőzi e melléktermékek által potenciálos genetikai károsodásokat, illetve gyulladásokat. A C-vitamin pajzsot képez az oxidált lipidekkel szemben, melyek olyan betegségek kialakulásáért felelősek, mint a krónikus betegségek, az Alzheimer-kór, az autoimmun- és szívbetegségek, valamint a rák.

Az utóbbi években a C-vitamin a bőrgyógyászatban valóságos vitaminsztárrá lépett elő, amely serkenti a bőr kollagén szintézisét, megvédi az UV-sugárzás által okozott fénykárosodás ellen, lassítja ennek a többfunkciós szervnek az öregedését, segít a bőregészség megőrzésében. Mivel a legnagyobb szerv alapvetően egy természetes védőrétegként szolgál a környezeti, a mechanikai és kémiai hatások ellen, ezért a legtöbb veszélynek kitett szervként tartható számon. Felületén mutatkoznak meg az öregedés első, jól látható jelei, ezért hatékonysága érdekében nagy szüksége van a támogatásra. A természetes antioxidánsként működő C-vitamin kiváló megoldást kínál erre. A bőrápolás során használt C-vitamin-szérumok optimális anti-age tulajdonsággal rendelkeznek, és nagyban hozzájárulnak a sima, rugalmas, ragyogó arcbőr megőrzéséhez. Ráadásul minden bőrtípus esetében biztonságosak, jól hidratálnak, csökkentik a bőrhibákat és a szem alatti karikák megjelenését, ugyanakkor védőpajzsként működnek a napsugárzás ellen. A C-vitamin-használat fentebb vázolt előnyeinek köszönhetően érdemes beépíteni a napi bőrápolási rutinunkba (is).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.