2022.08.03. 09:15:00 5664 229

Mosás felsőfokon: Így tűntesd el, ha a fényvédő nyomot hagy a ruhádon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakori, és főleg kisgyerekeknél elkerülhetetlen, hogy a ruhára a strandon néhány csepp fényvédő krém kerül. A leégés elleni krémek általában enyhén olajos foltot hagynak maguk után, amely a legtöbb textíliáról könnyen eltávolítható, ha idejében kezeljük a problémát.

Foltos ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltos ruha

Azonban a naptej által okozott folt annál makacsabbá válhat, minél hosszabb ideig hagyjuk érintetlenül, vagy ha kemény vízben próbáljuk kimosni.

A legtöbb fényvédő krém ugyanis avobenzon nevű vegyszert is tartalmaz, amely reakcióba lép a kemény vízzel, és nehezen eltávolítható sötétbarna vagy rozsdaszerű foltokat hoz létre az anyagon. A szintetikus anyagok könnyebben foltosodnak, mint a pamut vagy az egyéb természetes szövetszálak. Emellett a magas hőmérséklet is jobban megkötheti a naptej után hátramaradt foltokat.

A folt előkezelése

Kezeljük a foltos területet előmosás előtti folteltávolítóval vagy egy csepp erős folyékony mosószerrel. De mielőtt bármilyen tisztítószert használnánk, próbáljuk ki az oldatot és a tisztítási módszert egy nem feltűnő helyen, hogy idejében megtudjuk, a tisztítás nem befolyásolja-e a ruhaanyag színét.

A folt dörzsölése

Az ujjainkkal vagy egy puha sörtéjű kefével dolgozzuk be a folteltávolítót vagy a mosószert a fényvédő foltba, majd hagyjuk hatni rajta legalább negyedóráig.

A ruha kimosása

Adagoljunk erős mosószert a mosógépbe, és mossuk ki a ruhadarabot a kezelési címkén megengedett lehető legmelegebb vízzel. Amennyiben kemény a víz, mindenképpen használjunk vízlágyítót is a mosáshoz. Ha nem merjük gépben tisztítani a foltos ruhadarabot, inkább mossuk ki kézzel a ruhadarabot meleg desztillált vízzel.

Ha naptejünkben avobenzon is volt, jobb, ha a ruhát nem tesszük be mindaddig szárítógépbe, ameddig be nem bizonyosodik, hogy maradéktalanul ki tudtuk azt mosni a szövet szálai közül.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors kényelmi desszert, amit a gyerekek is imádni fognak: Rizspuding kétféleképpen

Minden embernek van legalább egy olyan étel, ami a legjobban hiányzik neki a gyermekkorából, de csak az édesanyja tudja ugyanúgy elkészíteni. Csak nosztalgiával lehet visszaemlékezni azokra a különleges ételekre és desszertekre, amelyek korábban nem csupán a hasunkat, de a szívünket is felmelegítették.

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.