2022.01.18. 09:45:00 7476 250

Mozgás a női ciklus során: Ne becsüld alá a megterhelést!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne hallotta volna azt a közhiedelmet, hogy menstruáció alatt növekedhet a nők sportteljesítménye! Ez azonban korántsem biztos, hogy igaz, hiszen a hölgyek csoportjának nagy része enyhén szólva is kimerítőnek érezheti azokat a napokat.

Sport menstruáció alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport menstruáció alatt

A görcsök és a fejfájás mellett azt sem szabad lebecsülni, amikor “csak” rosszkedvűség és általános fáradtság társul a ciklushoz. Természetesen nem jó teljesen sem begubózni, de bizonyos változtatásokat eszközölni kell a kellemetlen tünetekkel ugyancsak járható menstruáció alatt.

A testmozgás jótékony hatásai a menstruáció alatt

A mozgás során számos kémiai reakció zajlik le, és ami a témában az egyik legfontosabb, hogy endorfinok szabadulnak fel. Az endorfin nemcsak a véráramlást fokozza, de csökkenti a gyulladást és természetes fájdalomcsillapítóként is működik.
A verejtékezés során pedig a hasi tájékon való ödéma lehetősége és mértéke is csökkenhet.
Az alacsony ösztrogéntartalmú időszakban ráadásul sokkal hatékonyabb a zsírégetés és a szénhidrátok felhasználása. Ezen okok miatt, amikor energiahiányosnak érezzük magunkat a női ciklus során, növeljük vitalitásunknak egy könnyed edzéssel! Bármennyire is nincs kedvünk megmozdulni, próbáljunk meg felülemelkedni a vérzéssel járó diszkomfortérzeten.

Mit és hogyan mozogjunk?

Ha fennállnak kísérőtünetek, ha nem, a szokásosnál alacsonyabb teljesítményt várjunk csak el ilyenkor magunktól, és kizárólag olyan gyakorlatokat végezzünk, amelyeket élvezettel tudunk végrehajtani. A jógázás és a könnyed kardióedzések előtt ugyancsak melegítsük be szokás szerint, majd a sportolás végeztél nyújtsunk le.
De, akinek eddig nem volt része a torna az életének, az se maradjon tétlen! Már 20 percnyi séta a szabad levegőn áldásos hatású lehet.

Amikor inkább válasszuk a pihenést!

Azonban, amikor rendkívüli fáradtságot, fájdalmat vagy hányingert érzünk, álljunk meg és menjünk haza egy frissítő zuhanyt venni. Ne feledjük, ha menstruációnk akadályoz minket a normális életben való részvételben, keressük fel orvosunkat, hiszen az is lehet, hogy hormonháztartásunk egyensúlya borult fel.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...