2017.04.26. 14:00:00 12446 324

Munkahelyet váltanál? Irány a távmunka!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jelen gazdasági és politikai helyzet egyik hatása a munkaerőhiány. Ez rövid távon kedvező lehet a munkavállalók szempontjából, hiszen teret nyit egy korábban Magyarországon kevésbé elterjedt foglalkoztatási forma, a távmunka irányába. Nézz szét a piacon, és keresd a kényelmet!

 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com

Rövid távon jó

Először is, miért mondjuk, hogy rövid távon jó a munkaerőhiány a munkavállalóknak? Nos, mert többet ér a munkájuk. Azt viszont ne felejtsd, hogy hosszú távon ez nem jó, a vállalkozás, akinek dolgozol, nem tudja folytatni az egészséges növekedési pályáját, azaz nem termel többet. Mondhatnád, hogy “majd a főnök nem cserél kétévente kocsit”, de ez nem csak ezt jelenti, hiszen a te fizetésed is csak úgy nőhet, ha a cég profitja is. Hosszú távon közös érdeketek, hogy fejlődjetek.

Tehát a távmunkáról

A magyar munkaerő kevésbé mobilis, nálunk nem annyira elterjedt, hogy az ország egyik végéből a másikba költözünk egy nagyon jó állás miatt. Ennek számtalan oka van, de leginkább az, hogy nem akarjuk eladni a házat, lakást, otthagyni rokonokat, barátokat... De mi van akkor, ha a munkahely megy hozzád?

Ma már egyre több pozíció - nem a fizikai munkásokra gondolunk - egyetlen szükséges kelléke egy számítógép, egy véletlenszerű asztalnál. Ez az asztal akár a saját lakásodban is lehet.

Miért jó neked?

Mert sokkal, de sokkal több lehetőséged adódik. Nem csak a szűkebb környezetedben vállalhatsz munkát, de akár az ország túlsó felében is, vagy ha kiváló nyelvtudással rendelkezel, külföldi munkákat is vállalhatsz. Azt azért ne felejtsd, hogy általában elérhetőnek kell lenned az iroda nyitvatartási idejében, és azért az időzónák nem viccelnek. :)

Akár kevesebbért is elvállalhatod ugyanazt a munkát, hiszen rengeteget megspórolsz majd azzal, hogy nem kell bejárnod (bérlet, benzinpénz), és az étkezésedet is olcsóbban ki tudod hozni.

Ráadásul a munkahelyi konfliktusoktól, rosszindulatú pletykáktól is távol maradhatsz.

Szintén elmondhatatlan előny az, hogy nem töltesz időt a munkába utazással. Még ha hetente 1-2 alkalommal be is kell menned az irodába megbeszélésekre, akkor is megspóroltál 3-4 napnyi utazást, ami Budapesten lazán kitehet 8-10 órát, hetente!

Ha családos vagy, kevesebb szabit kell kivenned, pontosabban lényeges dolgokra veheted ki a szabadságodat - ha beteg a gyerek, nem kell a főnöködet hívnod egy-két sürgős napnyi távollétért. A rendes szabadnapokon pedig elutazhatsz nyaralni, több marad karácsonyra, stb.

Milyen buktatók lehetnek?

Erről nagyon sok cikk született, amelyeket érdemes lehet elolvasnod. A legfontosabb tanács talán az, hogy ez a fajta munkavégzés nagyon nagyfokú bizalmat igényel, hiszen nem vagy szem előtt, nem látja a főnök, hogy mikor és mit dolgozol. Éppen ezért soha, de soha ne élj vissza a lehetőséggel, és amikor elérhetőnek kell lenned, mindig legyél is az! Valamint a távmunka csak akkor működik, ha a rád bízott feladatok el vannak végezve.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...