2024.09.13. 12:34:35 4881 207

Mutasd a színed! - Öltözködés és színszimbolika
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az öltözködésben a színek kiemelt szerephez jutnak, hiszen ezekkel nem csupán a külső megjelenésünket tudjuk előnyösen befolyásolni, hanem egy harmonikus összeállítással a hangulatunkra és az önbizalmunkra is hatást gyakorolhatunk - ideális esetben pozitív előjellel.

Színes ruhák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes ruhák

Noha a ruhaszínek szoros kapcsolatot ápolnak a divattal, mégis van néhány törvényszerűség, ami az aktuális trendektől függetlenül érvényesülni látszik - kiváltképp olyankor, ha az egyéniségünkhöz leginkább illeszkedő színváltozatokról van szó.

Milyen alapszabályokról beszélhetünk az öltözködési színek vonatkozásában? Elsőként arról érdemes megbizonyosodnunk, hogy az általunk kiválasztott színegyüttes jól áll nekünk, harmonizál a megjelenésünkkel, nem válik harsánnyá és tolakodóvá, kiemeli az előnyös vonásainkat. A ruha testre öltése általi fény-árnyék hatással is formálni, alakítani tudjuk a megjelenésünket. A sötétebb színű, matt öltözékek képesek az optikai karcsúsításra. Ezzel szemben a világosabb színű ruhákkal optikailag teltebbnek mutatkozhatunk.

Ezzel a tudással a birtokunkban már magunk is kísérletezhetünk a ruha-összeállításokkal, mégpedig oly módon, hogy az alakunk előnyeit aláhúzzuk, míg kisebb aránytalanságait a különféle színösszeállításokkal korrigáljuk. Ha például relatíve széles csípővel rendelkezünk, úgy érdemes a test alsó részénél a sötétebb színeket előnyben részesítenünk - legyen az szoknya vagy nadrág -, felülre pedig világosabb színösszeállításokat használjunk. Természetesen a szín mellett a szabásnak is kiemelt szerepe van (lásd például a kosztümjellegű ruhák esetében) abban, hogy egy ruha minél tetszetősebben mutasson rajtunk, minél előnyösebb legyen a viselése.

További törvényszerűségként tekinthetünk arra is, hogy a széles öv viselése - színtől függetlenül - leginkább a filigrán hölgyeknek javasolt. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a hideg és meleg színek variálhatóságáról sem. Ha például a hajunk és a szemünk barna, bizonyára a hideg színek remekül állnak nekünk. Ha a szemünk kék, a hajunk pedig szőke, úgy érdemes megfigyelnünk, hogy egy általunk szimpatikusnak mutatkozó világos öltözetben sápadtnak mutatunk-e.

A színek nem csupán hangulatot képviselnek és tükröznek, hanem más színekkel párosítva hangulatformáló funkcióval is rendelkeznek. Az amerikai színszakértő és író, Faber Birren meglátása szerint a kommunikáció majd 90 százaléka nem-verbálisnak mondható, ennélfogva a ruhák színválasztása sok esetben meghatározó lehet, esetenként pedig a személyiségről is sokat elmondhat. Ekként árulkodhat a vörös színhez való vonzódás extroverzióról, szenvedélyességről, energikusságról; a narancssárga ruhaszín azt üzenheti, hogy társasági emberről van szó. A sárga ruhaszínt kedvelők tartózkodó és következetes személyiségtípusról adhatnak jelzést. Akik pedig az öltözködésben a zöld színt helyezik előtérbe, gondosan figyelnek a hírnevükre, az anyagi helyzetükre, és törekednek a kiegyensúlyozottságra.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...