2024.05.08. 08:32:51 5454 218

Mutatjuk, melyik fürdőruha illik hozzád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőruha az elmúlt évtizedek alatt erőteljes változásokon ment át. Ma már teljesen megdöbbenünk azt hallván, hogy a 19. század elején a nőknek tiltott volt a nyilvános fürdőzés, az úszás. Később a jobb módú polgári körökben a fürdőzés divatos szokássá formálódott, így a nők is élvezhették az úszás örömeit.

Különböző fürdőruhák Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különböző fürdőruhák Fotó:123rf.hu

Eleinte szó sem volt a mai értelemben vett fürdőruha típusokról, mivel a nők által viselt öltözék sokkal inkább hasonlított egy öltönyhöz, semmint az úszás kényelmét szolgáló ruhaféléhez. A cél az volt, hogy testük – a kor közerkölcséhez igazodóan – rejtve legyen a potenciálisan kíváncsi férfi szemlélők előtt. Erről és még sok más érdekességről bővebben olvashatunk Czingel Szilvia A női test alakváltozatai című könyvben.

A divatszakemberek ma már egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy mindenki megtalálhassa a számára legoptimálisabbnak bizonyuló fürdőruhatípust, melyben élvezheti a nyár egyik központi örömét: a fürdőzéssel egybekötött napozást. A megfelelő strandkész öltözet fellelése érdekében érdemes a saját testtípusunkhoz igazodó példányok között keresgélnünk. Ezeknek köszönhetően kiemelhetőbbé válnak az előnyök, és elrejthetővé az apróbb hibák. Általában négy testalkatot különböztetnek meg egymástól, mégpedig:

  • az alma (kis csípő, nagyobb felsőtest) – érdemes olyan kialakítású fürdőruhák mellett voksolni, melyek optikailag elősegítik a felsőtest nyújtását,

  • a téglalap (karcsú alak) – kedvére válogathat a fürdőruha-felhozatalból,

  • a körte (kis felsőtest, nagyobb csípő) – javasolt olyan típusú fürdőruhák közül válogatni, melyeknek mintázata, díszítése inkább a felsőtestet emeli ki,

  • és a homokóra (szimmetrikus arányok) – a derékvonalat kiemelő fürdőruhák kínálják a legideálisabb választást, melyek akár övvel is elláthatók.

Ennek eldöntését követően már felmerülhet, hogy klasszikus vagy újszerű, kivágott, alakra simulós vagy lazább, díszes vagy egyszerű legyen-e a választandó példány. A kérdéskör leszűkítését követően is belegabalyodhatunk a széles választék „kelepcéjébe”. Ám az is meglehet, hogy kísérletezni támad kedvünk, és valami másba (stílus, színvilág, anyag stb.) vágnánk bele. Az idei nyári szezon fürdőruha trendjei között nagy népszerűségnek örvend a megunhatatlan és mindig elegáns csipke bikinis fürdőruha – leginkább rózsaszín és zöld színben. Azonban a romantikus minták kedvelői is nagy eséllyel örömüket fogják lelni abban, hogy 2024 fürdőruha trendjei között ez a stílus is képviselteti magát. Az idei évben nem annyira a legszebb és legszembetűnőbb minták válnak kiemeltté, hanem a speciális szövetekből készült fürdőruha példányok. Így kedvünkre válogathatunk a fényes, fémhatású szövetekből, vagy éppen a (műanyag) gyöngyös variánsok közül.

2024 strandszezonjában a fekete stílus is újra hódítani fog, ami nem meglepő, hiszen kortól és aktuális trendtől függetlenül nyugodt szívvel dönthetünk mellette. Éppen ezért kötelezően csomagoljunk be egy fekete fürdőruhát is a bőröndünkbe.

Továbbá az idei fürdőruha tippek közül kiemelkedik a különleges és manapság igen nagy popularitásnak örvendő horgolt fürdőruha, az aszimmetrikus egyvállú fürdőruhatípus, ugyanakkor érdemes megemlítenünk a fodros felsőrésszel és magas derékkal ellátott fürdőruhákat is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...