2024.06.19. 15:39:38 5783 177

Múzeumok éjszakája - Kilenc helyszínen hetven program Szombathelyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kilenc helyszínen hetven programra várják az érdeklődőket Szombathelyen június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Szombathely Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szombathely Fotó:123rf.hu

A Szombathelyi Képtárban például Attalai Zita iparművész tárlatvezetésével megtekinthetik a VIII. Nemzetközi Textilbiennálé Tűréshatár címmel pénteken megnyíló kiállítását. A Schmidt Múzeumban Szabó Ildikó világutazó - aki eddig 185 országba jutott el- tart előadást, a Schrammel-gyűjteményben a matematika és geometria világából villant fel érdekességeket Stipsicz András matematikus, a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet igazgatója.

Az Iseumban a bronzöntéssel ismerteti meg az érdeklődőket Bíró Csaba bronzöntő mester, továbbá ismét megnyílnak a látogatók előtt a Szombathelyi Levéltár raktárai és kutatóhelyiségei. A MÁV Szombathelyi Igazgatóságának udvarán egy régi gőzmozdonyt állítottak ki, valamint a mozdonyvezetést is ki lehet próbálni szimulátoron.

A Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézetbe előzetes jelentkezés után rabomobillal lehet majd bejutni. Megtekinthető egy zárka, a börtönben elkobzott tiltott tárgyakból szervezett kiállítás, valamint részt vehetnek az érdeklődők például egy börtönkvízen is.

A Savaria Múzeum parkjában oldtimer kerékpárokkal tart bemutatót a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség, a múzeumban tárlatvezetéssel tekinthető meg két fotográfus, a Reismann testvérek hagyatékából rendezett, az idén áprilisban megnyílt időszaki kiállítás.

Ugyanitt este tíz órakor kezdődik Kiss Péter, a Savaria Múzeum főmúzeológusának vetített képes előadása, amelyből bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a római kori utak, hidak, mérföldkövek világába, megtudhatják ki volt a közútkezelő, hogy zajlottak az útépítések, hogy néztek ki a városi, a vidéki és a távolsági utak, és ezeknek milyen emlékei maradtak fenn Szombathelyen és Magyarországon.

Szombathelyen a Múzeumok éjszakájának több helyszínén kézműves foglalkozásokba kapcsolódhatnak be a látogatók, illetve lesznek gyermekek számára más múzeumpedagógiai programok is. A múzeumkertben este fél tíztől Kellene Kis Kert zenekar ad koncertet.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...