2021.09.26. 15:24:30 5175 225

Múzeumok Őszi Fesztiválja - Színes programokkal készül a Néprajzi Múzeum
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Színes programkínálattal készül a Múzeumok Őszi Fesztiváljára szeptember 27. és november 11. között a Néprajzi Múzeum. A helyszín minden esetben az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban a Néprajzi Gyűjteményi Központ, de szerveznek online programokat is.

Néprajzi Múzeum Budapest Fotó: ©ivantagan/123RF.COM - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Néprajzi Múzeum Budapest Fotó: ©ivantagan/123RF.COM

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei mottója: Múzeumi harmónia. Az országos rendezvénysorozaton a Néprajzi Múzeum változatos programjai mellett a pedagógusokat is megszólítja, készülő gyűjteményi kiállításait pedig online játék keretében mutatja be. A hajdani fonók hangulatát idézi majd a Fonódás közösségi alkotás, melynek keretében a Néprajzi Múzeum Textilgyűjteményének darabjait lehet megismerni. Szakértő segítségével és dj zenei aláfestéssel mindenki elkészítheti magának a kiválasztott textil mását.

A múzeum hangszerkészítő workshopokat is tart, ahol a látogatók egyszerű használati tárgyakból hozhatnak létre hangkeltő eszközöket. Az intézmény szakmai segítségével a Múzeumok Őszi Fesztiválján városi konzervkertet is kialakíthatnak az érdeklődők, amivel még a városban élő rovaroknak is kedvezhetnek.

A Néprajzi Múzeum hamarosan újranyitja kapuit a látogatók előtt, és az új helyszínen külön terek szolgálnak majd az interaktív múzeumi oktatás számára. Az egyik ilyen tér a MÉTA, a Múzeum-Élmény-Tudás-Alkotás szavak rövidítése. A pedagógiai célokról, a megszólított korosztályokról, azok igényeiről, a tervekről és megvalósításról szerveznek beszélgetést a pedagógusok számára a múzeum szakemberei. A MŐF Tanárok napja! program keretében a tanárok ötleteire, javaslataira is számítanak az új egység kialakításában. Emellett a múzeum Erasmus+ szakmai tanulmányútjáról, a felnőttképzésben szerzett külföldi tapasztalatokról is megtudhatnak részleteket a regisztrált résztvevők.

Az élő programok mellett az intézmény online aktivitásokkal is készül: az egyik online játék a türelemüvegek készítésének rejtelmeibe vezet be, a Kurátorok a zárt kapuk mögött elnevezésű online játékos felfedezés pedig a múzeumi kurátorok munkájával ismerteti meg az érdeklődőket. Infó: A Néprajzi Múzeum teljes programkínálata

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...