Nassolj cukkinit hidegen! – Hogy mi?
A nyár nagy slágere a cukkini. Az ember ilyenkor igyekszik úgy feltankolni belőle, hogy a következő forró évszakig kitartson a lendület és kibírja cukkini nélkül. De ha nem csak sülve, grillezve, rántva szeretnéd fogyasztani, hanem nasi gyanánt is kipróbálnád, mindenképp görgess tovább!
Ha a chips szóról eddig a zsíros, fűszeres (és éppen ezért nagyon finom:-)) burgonyachips jutott az eszedbe, akkor épp itt az ideje, hogy valami egészségesebbre és különlegesre válts! Mi lenne, ha ezentúl Te készítenéd el az esti filmhez, grillpartyhoz a nasit, méghozzá cukkiniből.
Cukkini chips az ínyenceknek
Mert van, aki édesen szereti…
Hozzávalók:
-1-2 darab kisebb méretű cukkini
-5 evőkanál porcukor
-2-3 evőkanál vaj
Gyaluld le a cukkiniket egészen vékonyra és hagyd egy picit megszáradni. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd vedd le a tűzről és szórd bele a porcukrot. Ha megvan, mehetnek az édes keverékbe a cukkini szeletek. Alaposan forgasd át őket a masszában.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és mehetnek erre a megédesített cukkiniszeletkék. 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben süsd 10-15 percet.
Ha a hagyományosat díjazod
Ha sós ízek után vágyódnál…
Hozzávalók:
-1-2 db cukkini
-2 evőkanál olívaolaj
-rozmaring (friss, apróra vágott változat a legjobb)
-só
Mosd meg a zöldségeket, majd szeld, vagy inkább gyaluld vékony szeletekre. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de vigyázz, a szeletek ne tapadjanak egymásra, egymáshoz. 5 percig hagyd állni. Itasd le a szeletekről a felesleges nedvességet, majd add hozzá az olívaolajat és szórd meg még egy kis sóval, majd rozmaringgal. 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben süsd 10-15 percet, és ha lehet, azonnal tálald! Valószínűleg nem lesz ideje kihűlni…:-)
Forrás: gartentipps.com