Ne dobd ki a héját! Ropogós chips krumplihéjból!
Télen rengeteg burgonyát meghámozunk, hiszen egyre kevesebb friss zöldség áll a rendelkezésünkre, ezek közül a krumpli a legnépszerűbb, szinte minden család asztalán megfordul. A burgonyapürében (többek között) viszont nagyon nem mutat jól a burgonyahéj. :) Mihez kezdjünk vele?
A krumplihéj felhasználása
Ki is dobhatod, vagy mehet a komposztba, de a szépen megtisztított, lekefélt, megmosott, sérülésmentes héjat fel is használhatjuk az esti ropogtatni való elkészítéséhez! Ha ilyen egyszerű, könnyen elkészíthető és finom rágcsát csinálhatunk belőle, akkor egyszerűen vétek kidobni a burgonyahéjat! Ráadásul, akár a vacsi előtt is tálalhatod, ha nagyon éhes a család, mivel nagyon gyorsan kész van a következő fogás!
Hogyan készíts egyszerű ropogtatni valót krumplihéjból?
- Mielőtt nekilátsz a burgonyahámozásnak, nagyon alaposan mosd le a krumplit.
- Melegítsd a sütőt 200 fokra.
- Helyezz sütőpapírt egy gáztepsibe.
- A lehámozott burgonyahéjat sóval, borssal fűszerezd és locsold meg olívaolajjal egy tálban. Majd forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.
- Helyezd szellősen a tepsibe!
- Süsd 15-20 percig, félidőben kicsit forgasd át.
- Fogyasszátok azonnal, ketchuppal, majonézzel, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal – ki-ki, ahogy szereti!
- Zöld fűszerekkel is feldobhatod, esetleg füstölt sóval, a végén füstölt pirospaprikával vagy újhagymával és sajttal!
A végeredmény egy könnyű finomság lesz, ami nem fog eltelíteni, így amíg elkészül a vacsora, nyugodtan elfogyasztható. :)
Forrás: thekitchn.com | Szerző: kábé