2019.08.12. 17:52:42 7441 248

Neked mi a szeretetnyelved?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretni és szeretve lenni… Hogy klasszikussal éljünk. Ám lényegében még ez sem feltétlen elég a boldogsághoz. Hiszen nagyon fontos, hogy jól tudjunk szeretni. De kinek mi a jól szeretés? Nem kell megriadnunk, ezt már mások megfejtették. Nekünk csak követni kell. Lépj egyet a boldog kapcsolatok felé, olvass tovább! A szeretet nyelvekről…

Új szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Új szerelem

Hiába beszélünk közös nyelvet, sokszor mégis, mintha más bolygóról érkeztünk volna a párunkkal. Trükkös dolog ez, hiszen mi úgy érezzük, imádjuk és mindent megteszünk, hogy tudjon róla, ő viszont mégsem érzi olyan teljesnek a szeretetünket. Ráadásul mi sem érezzük annak a másik fél szeretetét, holott állítja, szeret minket és ki is mutatja. Hol csúszik hát el a dolog? Gary Chapman zseniális elvet ír le, ami segít kicsomózni azt a bizonyos gordiuszit…

Minőségi idő

Van, akinek a rá irányuló figyelem sugallja a szeretetet. Töltsetek hasznos időt úgy, hogy rá figyelsz, minden porcikáddal vele vagy. A közös élmények feltöltik a kapcsolatot, szép emlékekhez pedig nehezebb időkben is visszanyúlhattok egy kis extra energiáért.

Ajándékozás

Nem egyenlő az anyagiassággal. Ez a szeretetnyelv azt mutatja a másiknak, hogy gondolunk rá, akkor is, amikor nincs ott. Jelképes apró meglepetésekkel adhatjuk át a szeretet biztonságos érzését annak, aki ezt a szeretetnyelvet érzi magáénak.

Elismerő szavak

A társtól érkező, magától értetődő dicséret a világot jelenti az elismerő szavakra vágyó embernek. Dicsérjük gyakrabban, mint szoktuk, neki ez többet ér minden ajándéknál. Ez egyébként önmagunkra is jó hatással lehet – ha egy ideig szándékosan igyekszünk meglátni a jó dolgokat, természetessé válik, és pozitívabbak leszünk.

Szívességek, gondoskodás

„Anya mindig főzött nekem, ebből tudtam, hogy szeret”. Ugye, milyen egyszerű és természetes, mégis van, aki épp ezekből az életet könnyítő apróságokból szűri le a világot jelentő szeretetet! Mosd le a kocsiját, vagy vasald ki az ingjét, hogy ne neki kelljen. Bármi aprósággal segítesz, a gondoskodásból érzi majd, hogy szereted.

Testi érintés

A fizikai jelenlét a testi érintés szeretetnyelvét érzőknek rendkívül fontos. Egy simítás, egy ölelés, egy kar érintés sokkal többet mondd nekik, mintha órákig bókolnánk. Gyerekeknél kiemelten fontos, hogy ezt a fajta érzelmi kimutatást is bőven osszuk meg velük – a többi mellett! Lehet, hogy nem jól tudod… Kérdezd meg a kedvesed, hogy ő miből érzete gyermekkorában, hogy szeretik. Hagyd, meséljen és figyelj. Kérdezd meg, miből érzi, hogy szereted. Ha nem tud mit mondani, kérdezd meg miből érezné jobban, azt, hogy szereted. A válaszai jó eséllyel meglepnek majd, bár ismered őt, ezek olyan dolgok, amik ritkán kerülnek szóba, és talán neked eszedbe sem jut, hogy abból érezd, hogy szeret, hogy elmosogat utánad, ő mégis a gondoskodó apróságoknak tulajdonít nagy szerepet. Ha megtudtad melyik az ő szeretetnyelve, használd! Talán olyan dolgokat kell majd tenned, amiknek nem tulajdonítottál jelentőséget, és lehet, hogy neked egész másféle kimutatásra van szükséged. Ez ne tartson vissza! Beszéld az ő nyelvét!

Forrás: Garry Chapman: 5 szeretet nyelv

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...