2022.04.06. 15:25:00 7867 236

Nem csak a mesében létezik! Rajzfilmeket ihlető, gyönyörű helyszínek nyomában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mesés úti célra vágysz? Van a családban egy hercegnő vagy kalandor-korszakban lévő gyerkőc? Válassz kirándulóhelyet a Disney-filmeket is megihlető számos csodaszép és izgalmas helyszín közül!

Angkor Wat (Kambodzsa) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angkor Wat (Kambodzsa)

A bájos falucskák és a megszámlálhatatlan tornyú kastélyok rajzolt világa a felnőtteket is rabul ejtheti, hiába a gyermekek az elsőszámú célközönség. Bár ez nem is csoda, hiszen ki ne szeretne egy olyan varázslatos helyen éldegélni, ahol mindig a jó győzedelmeskedik? Habár a legtöbb helyszínről nem is gondolnánk, de sokszor valóban létező helyek ihlették meg az illusztrátorokat!

Angkor Wat - Atlantisz: az elveszett birodalom

Ebben a kalandokban bővelkedő animációs alkotásban sokféle kultúra hatott az alkotókra, de állítólag Atlantisz látképét a kambodzsai elfeledett városról, Angkorról mintázták. Ázsia leghíresebb templomát egyszer az életben érdemes személyesen is felkeresni.

Eilean Donan (Skócia)Eilean Donan (Skócia)

Eilean Donan - Merida, a bátor; DunBroch erőd

Egy középkori skót történethez történelmi skót környezet dukál. A tengerre néző ikonikus kastély méltán került bele a legbátrabb, de sajnálatos módon kevésbé közkedvelt Disney-hercegnőről szóló mesébe. A körülötte elterülő és valóban festői Kintail Nemzeti Parkért ugyancsak megéri ellátogatni oda.

Mont Saint-Michel (Normandia, Franciaország)Mont Saint-Michel (Normandia, Franciaország)

Mont Saint-Michel - Aranyhaj és a nagy gubanc, királyi kastély

Hullámzó vízzel körülvett sziget, egekbe nyúló tornyok és apró házak a kastély árnyékában. Ilyet csak a képzelet hozhat létre, vagy mégsem? Utazz el a franciaországi Normandiába, és nézd meg a saját szemeddel! Káprázatos látványban lesz részed, ha a párizsi városnézést kiegészíted egy vidéki kirándulással!

Taj Mahal (India)Taj Mahal (India)

Taj Mahal - Aladdin, szultáni palota

Lehull a lepel Jázmin hercegnő lakhelyéről: Agrabah városa valójában az indiai Agra városa, amely a Jamuna folyó mentén fekszik, és a palota pedig nem más, mint a lélegzetelállító Taj Mahal. A “paloták koronája” elnevezésű műemlékegyüttes (mauzóleum) a halhatatlan szerelemnek állít emléket, így tökéletesen passzol a korlátokat nem ismerő két fiatal meséjébe.

Ezeken kívül is találni még figyelemre méltó, mesés helyszíneket. Bakancslistára velük!

  • Chateau de Chambord, Loir-et-Cher, Franciaország - Szépség és a Szörny, a Szörnyeteg kastélya
  • Chateau de Chillon, Genfi-tó, Svájc - Kis hableány, Erik herceg kastélya
  • Elzász, Franciaország - Belle szülővárosa
  • Hotel de Glace, Quebec, Kanada - Jégvarázs, Elza jégpalotája
  • Neuschwanstein, Bajorország, Németország - Csipkerózsika, elvarázsolt kastély
  • Tiltott város, Peking, Kína - Mulan, császári palota

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.