2020.03.08. 17:55:31 9198 287

Nem csak aranyosak, okosak is! - 4+1 okos kutyafajta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen nem azt mondjuk, hogy bármelyik eb értelmi képességeivel bármi probléma lenne. De tény, hogy vannak, akikben jobban benne él még az ősi ösztön, kevésbé nevelhetők, vagy éppen ellenkezőleg, túl játékosak, vagy éppen lustik ahhoz, hogy szófogadó társakká váljanak.

Golden retriever - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Golden retriever

Egy Vetsreet névre hallgató magazin készített néhány éve egy felmérést, ahol 122 kutyafajtát vizsgáltak meg. Ez alapján a lenti fajták végeztek az első 5 helyen, már ha a legtanulékonyabb, legértelmesebb szempontokat nézzük.

A kedves arcúak

Naná, hogy a mindig kedves, mindig „mosolygó” golden retriever-ekre gondolunk, akik a lista 5.helyén végeztek. Eredetileg vadászatra szánták őket, ám manapság inkább az igencsak kedvelt családi kutyafajták közé tartozik. Szeretik az olyan feladatokat, melyek mind a testet, mind az agyat megmozgatják. Családi házban érzi igazán jól magát, örökmozgó gyerekek és/vagy felnőttek között, hiszen mozgásigénye óriási.

A bújós óriás

Az ausztrál juhász okos, tanulékony és nagyon érzelmes eb.:-) Nem fél kimutatni érzéseit gazdája iránt, folyamatosan keresi annak fizikai közelségét. Könnyen és gyorsan tanul, legyen szó bármilyen típusú feladatról!

Akiről azt hittük, inkább szép, mint okos

Ha azt mondom, az uszkár a fent említett lista 3. helyén végzett, valószínűleg sok mindenkit meglepünk vele.:-) Pedig hiába az elkényeztetettnek tűnő arckifejezés, a mindig tökéletes frizura, a hetyke, vagyis inkább pökhendi „beállás”, az uszkárok nagyon is tanulékony, okos ebek. Mivel a gyerekekkel is jól kijönnek, így családi kutyának is bevethetőek. Aktív mozgásigényű kutyusok ők is, ám a szőrül valóban kényes egy kicsit, hiszen rendszeres ápolásra szorul.

Aki nem maradhat ki a listából

Meg is lepődtünk volna, ha pont ő maradt volna ki ebből a listából. Naná, hogy a német juhászról van szó! Aktív, nagy mozgásigényű fajta, így csakis a sok mozgást kedvelő és biztosító gazdi mellé való. Egy igazi energiabomba, aki nem csak hűséges, de bátor, védelmező is. Nem hiába alkalmazzák mentő-, vagy rendőrkutyának.

Aki minket is terelni próbál

A lista első helyén egy eredetileg terelőkutyaként tevékenykedő fajta, a border collie végzett. Ragaszkodó eb hírében áll, számára a gazdi a világ közepe. Szereti, ha ráfigyelnek, cserébe szuperül tanítható, nevelhető.

Forrás: hazipatika.com, vetstreet.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...